Šport > Zimski športi
34556 ogledov

Nova katastrofa: tokrat kar dva s helikopterjem v bolnišnico

Barbabas Szollos Profimedia
Poškodbe na smukaških prireditvah se nadaljujejo.

Smukaška proga v Kitzbühlu, za mnoge najtežja in najbolj spektakularna na svetu, je že na treningih terjala žrtve. Padli so trije tekmovalci, odnesli pa so jo z različnimi posledicami. S tem se je nadaljeval črni teden, saj so v Wengnu poškodbe staknili Marco Kohler, Alexis Pinturault in Aleksander Aamodt Kilde.

Najhuje jo je tokrat skupil Izraelec Barnabas Szollos, ki je z glavo udaril v ledeno površino, Švicar Remi Cuche si je poškodoval koleno, Avstrijec Stefan Babinsky pa se pri padcu v zaščitno ogrado ni poškodoval.

"Vse je v redu. Jutri bom na startu," je za avstrijsko tiskovno agencijo dejal Babinsky. Preostala nesrečnika pa v četrtek zagotovo ne bosta mogla tekmovati.

Cucha, nečaka s petimi zmagami najuspešnejšega smukača na tej sloviti progi Didiera Cucha, so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, od tem pa razen, da gre za poškodbo kolenskih vezi, natančnih diagnoz še ni.

Isto velja za Szollosa, ki je startal takoj za Švicarjem, po prekinitvi je kar nekaj časa čakal v startni hišici. Njegov padec na "mišnici" je bil videti grozljivo, ob udarcu v tla mu je še snelo čelado. Kot piše spletna stran eurosport.de, je pri zavesti, ni pa v življenjski nevarnosti.

Barbabas Szollos | Avtor: Profimedia Profimedia

Trening je sicer dobil Francoz Niels Allegre. Njegov rojak Blaise Giezendanner je zaostal dve, Christof Innerhofer, ki je že velikokrat dokazal, da mu ledene proge ustrezajo, pet stotink. Marco Odermatt, zmagovalec zadnjih smukov, je bil kot ponavadi na treningih zadržan, zabeležil je 22. čas, ob odsotnosti Kildeja njegov v letošnji sezoni največji konkurent v hitrih disciplinah Francoz Cyprien Sarrazin pa je bil 14.

Miha Hrobat se je uvrstil na 18.(+0,94), Nejc Naraločnik na 51. (+2,74), Martin Čater pa na 54. mesto (+2,91).

V četrtek bo na Streifu še en trening, dve smukaški tekmi bosta v petek in soboto, v nedeljo pa bo še slalom.

Komentarjev 1
  • Ender3 19:53 17.januar 2024.

    Te katastrofe poganja denar !

Sorodne novice