Šport > Zimski športi
5930 ogledov

Smučarki pred domačo tekmo postavili šokanten ultimat

Marie-Therese Sporer Profimedia
Avstrijska smučarka je v finalni vožnji domačega slaloma nastopila pod gromozanskim pritiskom.

Avstrijska alpska smučarka Marie-Therese Sporer si je z 18. mestom na slalomski tekmi v Flachauu podaljšala svoj obstoj v svetu profesionalnega smučanja. Finalna vožnja je bila zanjo prelomna, saj je bilo od rezultata odvisno nadaljevanje njene kariere.

Sporer, ki se je v finale prebila s startno številko 49, je z 18. mestom dosegla svojo drugo najboljšo uvrstitev sezone in druge točke svetovnega pokala v tej tekmovalni zimi.

Avstrijka je bila pod gromozanskim pritiskom zaradi ultimata, ki ga je pred spektaklom pod žarometi dobila od predstavnikov domače smučarske zveze. Ti so ji namreč dali jasno vedeti, da bo v primeru neuspeha to njena zadnja tekma v svetovnem pokalu.

Kot je povedala po tekmi, so predstavniki zveze v figurativnem smislu vanjo "namerili pištolo" in jo soočili z neprijetno resnico. 

"Dejali so, da se moram uvrstiti v finale in osvojiti točke svetovnega pokala, sicer bo to moj zadnji nastop, ker veliko mladih čaka na svojo priložnost," je za avstrijske medije razkrila 27-letnica. "Ne potrebujem takšnega dodatnega pritiska. Slabo sem spala zaradi tega, morda pa mi je to tudi pomagalo," je dodala.

Pod vtisom nesreče Šport Shiffrinova skozi solze: "Zelo boleče je gledati, kako ..."

Sporer je že po koncu lanske sezone izgubila mesto v avstrijski reprezentanci, a ji je bil po 13. mestu na drugem slalomu v Leviju začasno povrnjen del ugodnosti, ki pritiče članom državne reprezentance.

 | Avtor: Epa Epa

Ker pa se dobremu rezultatu iz Levija na naslednjih tekmah ni več približala, se je njena prihodnost spet znašla na majavih tleh. Iz tega razloga je bil slalom pred domačimi gledalci v Flachauu zanjo precej več kot le običajna tekma svetovnega pokala.

"Tukaj je šlo za vprašanje, ali bom lahko nadaljevala pa bom morala končati kariero. V takšnih okoliščinah postaneš kar malce omotičen, saj sploh ne veš več, kje se te drži glava," je povedala. 

Očitno je šok terapija s strani predstavnikov zveze dosegla svoj učinek. "Vesela sem tega dosežka in da lahko nadaljujem vsaj do tekem v Jasni. Moje mesto je na smučišču in to je tisto, kar si želim početi. Upam, da trenerji ne bodo več vršilii takšnega pritiska name, sicer bo to zame postal vsakodnevni boj za preživetje," je zaključila smučarka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 14:05 17.januar 2024.

    evo smučarska zveza slovenije, a vidite kako se to dela. ne pa da baba celo zimo rit parkira v sneh, zraven pa zida bajto. sam za primer, vse podobnosti z premnogimi "uspešnimi" smučarji v SLO reprezentancah je zgolj naključna