Šport > Zimski športi
274 ogledov

Odlična predstava slovenskih orlov

Domen Prevc Innsbruck EPA Domen Prevc
Trije Slovenci v prvi peterici.

Na tekmi poletnega celinskega pokala v smučarskih skokih v nemškem Klingenthalu so danes trije slovenski skakalci končali med najboljšo peterico. Tilen Bartol je bil drugi, Domen Prevc tretji, Andraž Pograjc pa peti. Zmagal je Norvežan Joachim Hauer.

"Vesel sem tega dosežka, a še vedno moram izboljšati svoje skoke. Jutri je nov dan," je povedal Bartol. Zadovoljen je bil tudi najmlajši od bratov Prevc. "Težko je bilo. Pogoji niso bili najboljši za smučarske skoke. Vesel sem, da sem v takšnih pogojih prišel do stopničk," je dejal.

Slovenski ekipni uspeh je z osmim mestom dopolnil še Timi Zajc, 16. pa je bil Nejc Dežman.

Poletna sezona celinskega pokala, ki se je začela julija v Kranju, se bo v nedeljo končala s še eno tekmo v Klingenthalu. V skupnem seštevku ima neulovljivo prednost Poljak Klemens Muranka, ki danes ni tekmoval, najboljši Slovenec je Bartol na tretjem mestu. S 527 točkami lahko v nedeljo še prehiti drugega Nemca Piusa Pachkeja (562).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice