Šport > Zimski športi
27 ogledov

Po boljše rezultate z novim trenerjem

Tina maze velelsalom val d'isere Reuters
Najboljšo slovensko smučarko naj bi v prihodnosti treniral Mauro Pini, ki bo tako na tem položaju zamenjal Walterja Ronconija, s katerim se Tina Maze ni najbolje ujela.

Slabi rezultati Tine Maze terjajo spremembe. Vodja njene ekipe Team to aMaze Andrea Massi se je zato kot kaže odločil, da poseže po menjavi na trenerskem mestu. Walterja Ronconija naj bi po navedbah švicarskega Ticinonewsa zamenjal Mauro Pini, pod vodstvom katerega bo najboljša smučarka pretekle sezone poizkušala najti zmagoviti ritem pred olimpijskimi igrami, ki se čez slab mesec začnejo v Sočiju

Andrea Massi je za RTV Slovenija zatrdil, da ni dogovorjenega še nič. Novico je medtem na drugi strani za spletno stran Ticinonews potrdil Mauro Pini, ki je pred časom treniral švicarsko reprezentanco, v zadnjem obdobju pa je bil dejaven pri podmladku švicarskega in italijanskega alpskega smučanja. 

"Pred nekaj dnevi sem prejel klic, če sem mogoče na voljo," je povedal Pini. "Bil sem nekoliko presenečen, moram priznati, ampak sem poskušal razumeti vrednost te ponudbe. Zahvaljujoč razumevanju mojih trenutnih delodajalcev smo zadevo udejanili. Novo dogodivščino začenjam z veliko radovednostjo.''

"Ciljev ne manjka, izziv je dober"

Pini je dejal, da je ponudba iz ekipe Tine Maze zanj potrdilo o njegovem delu. Najboljša smučarka pretekle sezone se je nanj obrnila po pomoč. "Mislim, da ni pozabila, kako smučati," je dejal. Meni, da bo treba delati na nekaterih podrobnostih, največji poudarek pa bo potreben na psihološki pripravi. Sam bo prispeval svoje izkušnje in znanje. Kot pravi, Tina lahko najde vrhunsko formo iz pretekle sezone. "Ciljev ne manjka, od olimpijskih iger do svetovnega pokala. Izziv je dober."

Menjava trenerja sredi sezone jesicer  po njegovih besedah zelo redka v smučanju. Ker pa je ekipa Tine Maze majhna, si to lažje privoščijo.

Komentarjev 7
  • zztop 22:39 08.januar 2014.

    Nekej ne klapa pri tini in mislim , da bo sprememba ok. Mal so ga zasral, ker so spustil unga prejšnjega trenerja. Sedaj trenira Italijanke in so od letos zopet uspešne! Torej nekej je na temu. Kar se naših trenerjev ...prikaži več tiče, so dobri odšli k drugim reprezentancam !!! Ostali so edino najboljši trenerji na svetu z DIFA - penzionisti, ali prepotentni tekmovalci, ki si mislijo , da so dobri trenerji. Njih pa res ne priporočam Tini. Podobne kretene imamo pri nas na DIFU na razpolago za vse športe. Vsi so neki dr. športnih zvrsti in SKORAJ vsi za en k.. c. Harajo po Sloveniji in ne pustijo v naš šport pripeljat specijalne trenerje z licencami, ki veljajo po vsem svetu, ter zavirajo razvoj naših tekmovalcev. Na žalost! Pol so še tu uni direktorji, ki so nekoč res dobro delali, vendar poznej brez sramu klatili večje dnarce kot vsi tekmovalci skupej. Tone Vogrinc je eden od takih govnarjev.

  • KLOBO 19:21 08.januar 2014.

    Depresisto ! ...Pakaj je spet Janša tu zdraven.. LLOLEKI, a ne znate enega stavka brez da bi bil Janša zdraven !!

  • Avatar mike1968
    mike1968 15:56 08.januar 2014.

    NE SE RAZBURJAT..SAMO ZA HEC GRE :) :) :)