Šport > Zimski športi
12286 ogledov

Prevc se je oglasil po debaklu

peter prevc Epa
Slovenska reprezentanca je za uvod v 66. novoletno turnejo dosegla soliden ekipni uspeh.

Od šestih orlov, ki so nastopili v prvi serji, so se štirje uvrstili v finale. Najboljši je bil na koncu Jernej Damjan, ki je s 14. mestom uspešno zakorakal proti zastavljenemu cilju pred začetkom tekmovanja, tj. uvrstitev med dobitnike točk na vseh štirih tekmah.

"Sem zelo zadovoljen z mojimi skoki, ki ostajajo na visoki ravni. Bilo je malo smole, a danes je bilo veliko takih, ki so imeli smolo in se ne bom preveč pritoževal. Iz tistega, kar sem imel, sem izvlekel največ in to je 14. mesto. Ni vrhunsko, a sem zadovoljen. Po toliko letih vremenskih napovedi ne gledam več veliko. Včasih sem jih veliko, zdaj pa jih manj. V vsakem primeru moram iti na skakalnico, kar je je in če se že prej obremenjujem s tem, ali bo deževalo, snežilo ali kaj drugega, mi je v osnovi čisto vseeno. Moramo iti tja in narediti, kar znam," je povedal Damjan.

peter prevc Novoletna turneja Šport Šok za Prevca, Bartol z izidom kariere

Drugi najboljši Slovenec Tilen Bartol je s 16. mestom dosegel najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala. "Zadovoljen sem. Naredil sem napredek od včeraj, sestavil sem se, prespal sem vse skupaj. Sem zelo zadovoljen, da sem zelo dobro začel turnejo. Pogoji so bili kakršni so bili, mi smo morali biti osredotočeni nase, na svoje skoke in meni je to kar uspelo. Bilo pa je težko, veter se je menjal, deževalo je, a tako je. V Garmischu sem imel lansko leto največ težav, upam, da mi tokrat skakalnica ne bo povzročala toliko preglavic in se bom ujel hitreje, kot tukaj v Oberstdorfu, ko sem včeraj imel kar veliko težav. Bomo videli, kaj bo jutri," je dejal Bartol.

Z dosežkom je bil zadovoljen tudi Žiga Jelar, ki je v finalu resda izgubil sedem mest, a se na koncu vseeno veselil solidnega 19. mesta. "Takšne uvrstitve pred tekmo nisem pričakoval, niti o tem nisem veliko razmišljal. Želel sem si le prenesti dobre skoke s celinskega pokala in treninga in to mi je kar v veliki meri uspelo. V sami izvedbi je še nekaj rezerv, od odskoka do samega leta. Na tem bom delal še naprej. Danes sem užival v taki množici gledalcev, kot vsako leto uživam tudi v Planici, ko se zbere toliko ljudi. Upam, da bo takih tekem, s toliko gledalci, še veliko," je menil Jelar.

Precej manj zadovoljen je bil Peter Prevc, ki je ostal brez uvrstitve v finalno serijo. A tudi on je v debaklu našel svetlo točko. Izpad mu je omogočil, da si v sproščenem vzdušju ogleda drugo dejanje. "Slab skok, slabi pogoji, lahko gledam drugo serijo," je zapisal na Instagramu.

Komentarjev 4
  • Lavdan 09:26 31.december 2017.

    Za kuhne prodajat bo še kljub temu dober.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:52 31.december 2017.

    Mislim,da bo treba Perota resetirat,saj si je nakopal v glavo skoraj neizbrisljivo datoteko nekdanjih uspešnih skokov in kako jih ponoviti??Želim,da se mu kmalu uresniči ponovitev uspešnega skakanja in uspehov?

  • Avatar vec
    vec 00:22 31.december 2017.

    kakšen DEBAKL, tip je v tem športu dosegel VEČ kot kdorkoli od naših, letos mu pač ne gre, in lasnko leto tud bolj švoh, ampak, jebiga, še vedo ima titule od prej.