Šport > Zimski športi
2441 ogledov

Prevčev večni rival pod nož, olimpijske igre izgubljene

severin freund EPA
Med treningom je utrpel tako hudo poškodbo, da je olimpijska sezona zanj že izgubljena.

Severin Freund je imel ogromno srečo, da je leta 2015 v internem dvoboju s Petrom Prevcem sezono končal z identičnim številom točk kot slovenski skakalni as in po zaslugi večjega števila zmag osvojil veliki kristalni globus.

Nemcu je takrat na pomoč priskočil Jurij Tepeš, ki je v Planici premagal Prevca in tako nehote krojil razplet v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

Freundu se je takrat na široko nasmehnila fortuna, ki pa mu je, če sodimo po njegovem zdravstvenem kartonu, že davno obrnila hrbet.

Nemec je januarja utrpel poškodbo kolenskih križnih vezi in bil primoran predčasno končati sezono. Operacija je bila uspešna, okrevanje pa dolgotrajno.

severin freund peter prevc | Avtor: EPA EPA
Po nekaj mesecih se je zmagovalec 22 tekem za svetovni pokal vrnil na skakalnice in med pripravami v Oberstdorfu obnovil poškodbo desnega kolena. S tem je ostal brez olimpijske sezone, v kateri bi z nemško reprezentanco branil zlato kolajno z ekipne tekme na OI v Sočiju. Dvakratni svetovni prvak v smučarskih skokakih individualne olimpijske kolajne še nima, na novo priložnost pa bo moral čakati vse do leta 2022.

"Ob pristanku sem začutil bolečino v desnem kolenu. Potem sem imel občutek, da je koleno nestabilno, zato sem opravil pregled pri dr. Florianu Porzigu. Z magnetno resonanco je diagnosticiral strgano kolensko križno vez. Do tega trenutka sem se počutil zelo dobro in rehabilitacija je potekala po načrtu. Korak nazaj je več kot nadležen," je priznal 29-letnik, ki je v petek že prestal novo operacijo.

"Operacija je uspela. Popravili smo križno vež in škodo na meniskusu. Severin bo nekaj dni ostal v bolnišnici, nato pa bo začel z rehabilitacijo," je pojasnil Dr. Peter Bucker, ki je operiral nemškega skakalca.

Razočaranje je veliko tudi v nemškem taboru. "To je izrazito slaba novica za vse. Severinu želimo čim hitrejše okrevanje," je dejal trener Werner Schuster.

Skakalec se je z mislimi že preselil k svetovnemu prvenstvu 2019. "Ne bom mogel uresničiti olimpijskih ciljev, zato sem osredotočen na SP. V karieri sem prestal že marsikaj, zato vem, kako se spopasti s tem," je optimistično sklenil Freund.
 

Komentarjev 1
  • sprehajalec 13:49 22.julij 2017.

    Nemci imajo dosti boljših ta hip, vprašanje če bi se Freundu sploh uspelo kvalificirati v olimpijsko ekipo.

Sorodne novice