Šport > Zimski športi
51233 ogledov

Rojeva se nova zvezda: "Tega ne vidimo prav pogosto"

Twitter
Norvežani si manejo roke ob dosežkih rosno mlade vzhajajoče zvezde smučarskih skokih.

Na Norveškem odmeva uspeh komaj 15-letne smučarske skakalke Ingvild Synnoeve Midtskogen, ki je na nedavnih tekmah celinskega pokala v Oslu osvojila prvo ter drugo mesto in si v skupnem seštevku delila vodstvo s precej bolj uveljavljeno Anniko Sieff.

"Ne spominjam se, da bi katerikoli norveški skakalec ali skakalka pri 15 letih zmagoval na tej ravni tekmovanja," je mlado tekmovalko pohvalil šef tamkajšnjih skokov Clas Brede Braathen.

"Če pogledamo samo njene rezultate, je pri tej starosti daleč pred Maren Lundby. Mislim, da se Maren pri 15 ali 16 letih ni uvrščala na stopničke v celinskem pokalu," je dodal Braathen.

Norvežanka Maren Lundby je sicer ena najuspešnejših smučarskih skakalk vseh časov. Olimpijska prvakinja z Pyeongchanga (2018) se lahko pohvali še z dvema zlatima, štirimi srebrnimi in štirimi bronastimi medaljami s svetovnih prvenstev, 30 zmagami v svetovnem pokalu in tremi velikimi kristalnimi globusi.

Midtskogen je ob zmagi za seboj pustila uveljavljena imena iz svetovnega pokala, kot sta denimo Annika Sieff in Lara Malsiner, nato pa dan kasneje uspeh dopolnila še z drugim mestom.

V norveškem taboru se nadejajo, da bo komaj 15-letna tekmovalka zelo kmalu prodrla med svetovno elito. 

Kdor zmaga na tekmah celinskega pokala, je po mnenju Braathena zmožen "uvrščanja med 15 ali 20 najboljših na svetu".

"Takšnih skakalcev, in to ne glede na spol, na tej ravni pri tej starosti ne vidimo prav pogosto," je pristavil prvi mož norveških skokov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:44 19.september 2023.

    Bravo tako se dela.Sem zadnjič videl gspodično v najnovejšem mercedesu,kako drži telefon v roki,in telefonira,zgleda pa je tako glupa,da ne zna nastaviti prostoročno telefoniranje