Šport > Zimski športi
14647 ogledov

Domen Prevc razkril skrito željo: "Ampak to bi bilo že kičasto"

Print Screen
V senci slovesa starejšega brata je z drugim mestom na nedeljski tekmi v Planici od Slovencev najbolj prepričal Domen Prevc.

Najboljši slovenski skakalec nedeljske posamične tekme v Planici Domen Prevc je svojega brata Petra v pokoj pospremil z drugim mestom na poslednji preizkušnji sezone pred skoraj 20.000 ljubitelji smučarskih poletov.

Planica 2024 Šok za Krafta Šport Za globus se ni izšlo, a Prevc se je poslovil v šampionskem slogu

Domen, ki bo že v prihodnji sezoni edini še aktivni skakalec izmed treh bratov Prevc, je imel kot najboljši orel po prvi seriji priložnost zadnji polet svojega brata spremljati z vrha letalnice, pri čemer pa je bil kot na daljavo pozoren na to, da se bo Peter tudi ob zadnjem nastopu v karieri varno pripeljal v iztek.

"Ni bilo preveč težko (gledati zadnji bratov polet, op. a.). V bistvu sem ga samo gledal. Nisem imel nobenega dela. Videl sem, da je šlo vse gladko, kar je najpomembneje. Imel sem skrito željo, da bi bi bila danes skupaj na stopničkah, ampak to bi bilo pa potem že kičasto," v prvem pogovoru za RTV Slovenijo dejal 24-letnik.

Stoch Prevc Eden največjih Šport Nekdanji rival o slovesu Petra Prevca: "Še dobro, eden manj ..."

"Zagotovo sem pogrešal takšne skoke že včeraj. Danes sem se bolj ujel. Nadel sem si dres za trening, sicer obrabljen, toda če je skok pravi, vedno nese daleč. Očitno mi je to manjkalo, danes sem šel v tekmo sproščeno. To je čudovito slovo od sezone s temi stopničkami. To ni darilo, ki bi ga kar tako dobil. Vesel sem, da si lahko to zadnjo Petrovo tekmo zapomnim tudi po tem," je dodal Domen Prevc.

Planica 2024 O sestri in bratu Šport Cene Prevc: "Nike skorajda več ne pokličem" Stefan Kraft ZF Šport Kraft še vedno ne verjame: "Vedno sem trdil, da je to nemogoče"

Domen Prevc | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • munja 14:14 24.marec 2024.

    Pogrešal sem pa vsaj šopek rož za slovo. Malo je zgledalo pusto vse skupaj.

  • Facja 12:30 24.marec 2024.

    Adijo Peter, uživaj v življenju, doseži še kaj na drugih področjih, ker si deloven, ti lahko uspe. Planiškim organizatorjem...20.000 obiskovalcev je bore malo, 35.000 jih je bilo za šalo, ko še ni prevladovala plenilska mislenost smučarskih zvez, podobna razmišljanju raznih ...prikaži več direktorjev NLB, Triglava, NKBM...rekordni dobički, stranke pa lupijo pri živem telesu.