Šport > Zimski športi
2555 ogledov

Peter Prevc z daljavo dneva strmo navzgor, lep ekipni uspeh Slovencev

Timi Zajc Profimedia
Dobri nastopi slovenskih skakalcev, Kraft do nove zmage.

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je po prvi seriji skokov na slovitem Holmenkollnu zaostajal le za avstrijskim šampionom Stefanom Kraftom. Ta si je priskakal 5,8 točke naskoka pred Zajcem in 6,4 točke pred domačinom Johannom Andrejem Forfangom.

Še dva Slovenca sta se prebila v prvo deseterico. Povratnik po poškodbi Anže Lanišek je bil osmi, mesto za njim pa je zasedel Domen Prevc. Peter Prevc, ki je bil drugi v kvalifikacijah, je tokrat zasedel 17. mesto. Drugi nastop si je zagotovil tudi Lovro Kos s 26. mestom.

Kos in starejši od bratov Prevc sta odlično opravila svoja finalna nastopa in se precej povzpela po lestvici. Peter, ki je s 134 metri poskrbelm za daljavo dneva, je vodil tudi še pred nastopom Domna ter Laniška, ki sta nato prav tako zaostala za legendo slovenskih skokov. 

V boju za stopničke je bil manj uspešen Zajc, ki je na koncu zasedel sedmo mesto, takoj za njim se je uvrstil Peter Prevc. Domen je bil 10., Lanišek 11., Kos pa 18.

Kraft je zanesljivo zadržal prvo mesto, na oder za zmagovalce pa sta se uvrstila še domačin Kristoffer Eriksen Sundal, ki je bil po prvi seriji peti, in Avstrijec Jan Hörl, sicer šesti pred finalno serijo.

V skupni razvrstitvi norveške serije je Peter Prevc zdaj šesti, Zajc pa osmi.

"Za nami je zelo zahtevna tekma. Zelo sem vesel, da sem imel kar v redu razmere. Nekako sem preživel in upam, da bom v takem ritmu zdržal do Vikersunda," je po tekmi za slovensko smučarsko zvezo dejal Zajc.

Medtem pa je bil Peter Prevc zadovoljen zlasti z napredkom v finalni seriji: "Za menoj je še ena super tekma. Sploh v drugi seriji je bil skok čudovit. Glede na vetrovno loterijo, ki je bila tu ves dan, se je vse izšlo odlično. Mogoče škoda Timija v drugi seriji."

V nedeljo na Holmenkollnu sledi še ena posamična tekma, prva serija je na sporedu ob 14.20.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice