Šport > Zimski športi
18 ogledov

Tina Maze lahko preseneti

Lani je bila na uvodni tekmi v Söldnu najhitrejša Denise Karbon, ki je sezono za Žurnal24 main
Italijanska smučarka Denise Karbon bo v soboto branila lansko zmago na ledeniku nad Söldnom. "Pred prvo tekmo imam samo sladke skrbi," pravi svetlolasa Italijanka.
 

Preberite še

Začetek lova na globus
Američani trn v peti Evropejcem
Jure Košir pred novo sezono

Osemindvajsetletna Italijanka Denise Karbon je prepričana, da jo v tej sezoni čaka veliko težja naloga kot v lanski. Ta je bila zanjo kot iz sanj, saj je bila na veleslalomih skoraj nepremagljiva. Kar petkrat je zmagala in se na koncu seveda veselila malega kristalnega globusa. Levinja po horoskopu je tudi pred prvo tekmo pripravljena na boj.

Lansko sezono ste začeli z zmago. Boste tudi letošnjo?
Ne vem, vsekakor bom poskusila. Bo pa zagotovo težko, saj sem zdaj jaz tista, ki jo vse ostale želijo premagati. A teren mi ustreza, pripravljena sem dobro, tako da imam pred prvo tekmo samo sladke skrbi.

 
 

Na Maribor imam lepe spomine, saj sem bila v lanski sezoni na stopničkah. Upam, da bo letos dovolj snega, in če bo, bo to zagotovo dobra tekma.

Denise Karbon

 
Lanska sezona je bila nasploh fantastična. Se lahko še kdaj ponovi?
To bo šele težko. Vesela bi bila že, če bi zmagala samo enkrat, kaj šele petkrat. Moja želja je, da bi ostala zdrava. Če bom, sem si pred sezono za cilj zastavila eno zmago.

In tekma, na kateri želite zmagati, je svetovno prvenstvo? Ker srebro in bron že imate …
Ja, to bi bilo odlično. (smeh)

Ste progo v Val d'Iserju že preizkusili?

Ne še. Upam pa, da bo veleslalomska proga težka, ker mi takšne bolj ustrezajo. Moja prednost je namreč tehnično znanje. Ker nisem med najmočnejšimi v svetovnem pokalu, si želim, da bi bilo na svetovnem prvenstvu veliko vratc in zavojev.

Ker ni med najmočnejšimi v svetovnem pokalu, si želi, da bi bilo na SP veliko vratc in zavojev. © EPA

 
Kako dobro ste se pripravili na to sezono?
Mislim, da sem odlično pripravljena. En mesec smo trenirali v Argentini, zadnje tedne pa smo preživeli na ledenikih po Evropi. Tudi počutim se dobro, ker sem bila ves čas priprav zdrava in nisem imela nobenih težav s poškodbami. To me veseli, čeprav v smučanju tako kot v drugih športnih nikoli ne veš, kdaj te lahko kaj doleti.

Verjamete, da se lahko Tina Maze, ki je pred sezono trenirala s svojo ekipo, spet vrne v svetovni vrh?

Zakaj pa ne? Vsaka sprememba je ponavadi dobra. In če se je odločila, da bo trenirala sama, se je zagotovo pravilno odločila. To pa tudi pomeni, da bo še bolj motivirana. In ker je v Söldnu že zmagovala, lahko morda vse preseneti.

Kako vam je všeč tekma svetovnega pokala v Mariboru? Je ta proga za vas preveč preprosta?
Je preprosta, ampak na vsaki progi, na vsakem snegu moraš biti hiter, če želiš biti na koncu med najboljšimi. Sicer pa imam na Maribor lepe spomine, saj sem bila v lanski sezoni na stopničkah. Upam, da bo letos dovolj snega, in če bo, bo to zagotovo dobra tekma.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.