Šport > Zimski športi
2049 ogledov

Udeležba potrjena, napadal bo zgodovinski dosežek

simon ammann
Športnega spektakla v Pyeongchangu (2018) se bo udeležil tudi štirikratni olimpijski prvak.

Švicarski olimpijski komite je potrdil seznam smučarskih skakalcev, ki bodo nastopili na prihajajočih zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji. Med potniki v Pyeongchang bo tudi legendarni švicarski skakalec Simon Ammann, ki se bo udeležil že šestih olimpijskih iger v njegovi karieri.

rusija olimpijski krogi ZOI 2018 Šport MOK pojasnil podrobnosti izbora ruskih športnikov

36-letni veteran je na OI debitiral daljnega leta 1988 v japonskem Naganu, udeležil pa se je še tekmovanj v Salt Lake Cityju (2002), Torinu (2006), Vancouvru (2010) in Sočiju (2014). Najuspešnejši je bil v Salt Lake Cityju in Vancouvru, od koder se je vrnil s po dvema posamičnima medaljama. Ammann je edini smučarski skakalec v zgodovini, ki ima v zbirki kar štiri posamična zlata (2x srednja skakalnica, 2x velika skakalnica).

Slovenija Razingar otvoritvena slovesnost Soči 2014 Fišt Pyeongchang 2018 Šport Kdo bo nosil slovensko zastavo? Vi izberite!

Štiri zlate kolajne je na OI osvojil tudi nekdanji vrhunski skakalec Matti Nykännen. Finec ima v lasti tri posamična (2x srednja skakalnica, 1x velika skakalnica) in eno ekipno zlato (1x velika skakalnica).

Trem zlatim je dodal še eno srebrno kolajno, ki jo je osvojil leta 1984 na veliki skakalnici v Sarajevu. Skupno ima v lasti pet olimpijskih odličij, kar je rekord. Ammann (4) bo imel v Pyeongchangu priložnost, da se z njim izenači ali ga celo prehiti.

peter prevc jernej damjan domen prevc anže semenič orli sp v poletih oberstdorf Kot se šika! Šport Šampionska predstava orlov za nov zgodovinski uspeh

Ammann Planica svetovni pokal smučarski skoki poleti | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.