Šport > Zimski športi
3314 ogledov

Kakšen trening švicarskega smučarja! Tako inovativnih metod pa še ne ...

andri ragettli Facebook
Švicarski smučar prostega sloga navdušuje z inovativnimi metodami treninga.

Po spletu je zaokrožil posnetek treninga Andrija Ragettlija, švicarskega smučarja prostega sloga, znanega predvsem po tem, da je kot prvi na svetu izvedel trik Quad Cork 1800.

Devetnajstletnik se trenutno pripravlja za nastop na OI 2018, posnetki treninga, ki so postali velik hit na družbenih omrežjih, pa potrjujejo, da njegove sposobnosti še zdaleč niso omejene na bele strmine.

Trening po vzoru telesne discipline 'parkour' si je ogledalo dobrih 1,5 milijona ljudi, ki so ga nagradili z več kot 8000 všečki. "Tako treniram zaradi ravnotežja, ki je v našem športu zelo pomembno. Prva ovira, skok na žogo, je bila zahtevna, zadnja prav tako. Salto sem naredil zato, ker mi je uspela popolna vaja. Zato sem tudi slavil. Nimam izkušenj v 'parkourju'. Nič posebnega, včasih tako treniramo. Potreboval sem približno 20 poskusov, da mi je uspelo," je povedal Ragettli.

Parkour (tudi skrajšano PK; ali l'art du déplacement) je telesna disciplina francoskega izvora, v kateri udeleženci tečejo po namišljeni poti in pri tem čim hitreje in čim bolj učinkovito premagujejo ovire. Simulirajo bežanje pred namišljenim nasprotnikom oziroma nevarnostjo. Pri tem uporabljajo različne spretnosti, kot je skakanje in plezanje ali pa bolj akrobatične gibe. Objekti, ki jih izvajalci premagujejo, so iz vsakdanjega življenja, največkrat iz mesta npr.: ograje, garaže, strehe.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.