Šport > Zimski športi
4820 ogledov

Zvezdnik obraz zakopal v dlani, ni mogel verjeti, kaj se je zgodilo

Forfang Epa
Nesrečen splet okoliščin je norveškega skakalca stal velike priložnosti.

Norveški skakalec Johan Andre Forfang je postal veliki osmoljenec turneje Raw Air, kjer je odločilno tekmo končal že po prvi od treh serij in močno nazadoval po lestvici.

Forfang je pred nedeljsko popoldansko tekmo v Vikersundu, kjer so se tekmovalci pomerili v treh serijah, zasedal visoko tretje mesto v skupnem seštevku. V prvi seriji je pristal pri 187 metrih, kar je zadostovalo za 21. dosežek, s tem pa se je tekmovanje na domačih tleh zanj končalo. Zakaj?

Na tekmi treh seriji je v prvi nastopilo 30 tekmovalcev, v drugi 20, v tretji pa samo še 10. Ker je bil Forfang po tretjini tekmovanja šele 21., ni bil upravičen do drugega nastopa, s tem pa je ostal brez možnosti v boju za stopničke na sedmi izvedbi turneje Raw Air.

Zmage v skupni razvrstivi se je veselil Avstrijec Stefan Kraft, drugo mesto je zasedel Peter Prevc, tretji pa je bil še en Avstrijec in zmagovalec nedeljske tekme Daniel Huber.

 | Avtor: X X

Forfang ni dobil priložnosti v drugi in tretji seriji nedeljske preizkušnje, zato je v skupni razvrstitvi nazadoval šele na 15. mesto. "Največji poraženec je Johann Andre Forfang, ker je moral izpustiti dve seriji in s tem pokvaril uvrstitev v skupnem seštevku," je dejal norveški strokovnjak Johan Remen Evensen.

Forfang | Avtor: Profimedia Profimedia
Po poročanju norveških medijev je Forfang po neuspehu dolgo časa negibno sedel z glavo zakopano v dlani.

Pojavila so se celo namigovanja, da skakalci o formatu tekmovanja niso bili ustrezno obveščeni, kar pa je direktor svetovnega pokala Sandro Pertille odločno zanikal. Povedal je, da so se o tem zelo konkretno pogovarjali na sestanku in da vsi trenerji prejeli natančne informacije, po kakšnem ključu bodo tekmovalci napredovali v drugo oziroma tretjo serijo.

"Ne počutim se prav dobro," je bil v pogovoru za NRK iskren Forfang. "To je bil verjetno eden mojih najslabših dni na skakalnici. Upal sem, da bom lahko utrdil tretje mesto v skupni razvrstitvi, toda nikoli nisem našel pravih občutkov. V tehničnem smislu je bil vsak skok tukaj zame velik napor. Nisem se mogel sprostiti," je dodal Norvežan.

Kljub razočaranju je priznal, da je bil format tekmovanja zanimiv za gledalce, vseeno pa bi bil precej bolj zadovoljen, če bi mu uspelo krojiti razplet same tekme.

Timi Zajc Poleti Šport Slovenski troboj za tretje mesto je dobil Zajc

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.