Šport
19 ogledov

''Življenje gre naprej, ni konec sveta''

rafael nadal EPA
Rafael Nadal se je po vnovičnem porazu na njegovi najljubši igralni površini znašel v zanj povsem tujem položaju. ''Ni konec sveta,'' je po izpadu v četrtfinalu Mastersa v Rimu dejal Španec.

Rafael Nadal je zabeležil še enega v seriji presenetljivih porazov v evropskem delu peščene sezone, kjer si je v preteklosti z neprecedenčnimi uspehi na peščeni površini prislužil laskavi naziv ''kralj peska''.

Španec je moral v četrtfinalu priznati premoč razpoloženemu Stanu Wawrinki, ki je pred očmi hollywoodskega igralca Bena Stillerja in nekaterih drugih znanih imen iz sveta zabavne industrije zabeležil prvo zmago proti Nadalu na peščeni podlagi in preprečil sanjski polfinalni obračun matadorja in večnega rivala Rogerja Federerja.
Nadal, ki je v večnem mestu branil lanskoletni finale, bo prvič v svoji karieri na Roland Garros prispel brez zmage na enem od treh peščenih Mastersov, ki služijo kot uvod v veliki vrhunec na OP Francije. Za nameček bo na lestvici uvrščen nižje od četrtega mesta, kar pomeni, da bi se lahko z rivalom Novakom Đokovićem, ki bo v Parizu poskušal dopolniti svoj karieri Grand Slam, pomeril že v četrtfinalu.

''Na Roland Garrosu bom uvrščen nižje kot kdajkoli, kar pomeni, da bom igral s težjimi nasprotniki. Življenje gre naprej, tudi če bom na Roland Garrosu igral slabo in izgubil. Ni konec sveta,'' je povedal devetkratni zmagovalec OP Francije, ki bo letos napadal t.i. ''La Décimo''.

''Normalno je, da lahko izgubim. Tukaj sem velikokrat zmagal. Porazi so del življenja. Lahko ponovno izgubim zgodaj, vendar bom naredil vse, da to spremenim in odigram dober turnir,'' je povedal 28-letnik.

Nadal je edini tenisač v zgodovini, ki je deset zaporednih sezon osvojil najmanj en Grand Slam in en Masters, oba niza pa sta letos pod velikim vprašajem, saj je Španec v slabi polovici leta, v kateri je bil v preteklosti vedno uspešnejši, osvojil le en turnir serije 250. ''Prepričan sem edino v to, da se bom potrudil. Cilj v Parizu je vedno enak. Občutek imam, da igram dobro. Prepričan sem, da bom lahko igral brez nervoze. Ne vem, kaj se bo zgodilo, vem pa, da se bom boril,'' je napovedal Rafa.

Žreb za Roland Garros bo na sporedu 22. maja, turnir pa se prične dva dni kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.