Šport
15 ogledov

Zmajem je uspelo zadržati prednost

Halil Kanacević KK Zadar/Mateo Smolić-Ročak
Košarkarji Uniona Olimpije so v 7. krogu lige ABA v gosteh premagali Zadar s 67:60 (29:9, 44:35, 55:46)

Ljubljančani so na težkem gostovanju v Zadru, domača ekipa je na svojem parketu izgubila zgolj proti vodilni Crveni zvezdi, prišli do svoje četrte zmage v sezoni. Po odličnem začetku je bil nato večji del igre dokaj izenačen, a so gosti znali obdržati dovolj zbranosti za pomembni točki. Najboljši pri Ljubljančanih je bil v napadu Luka Rupnik z 18 točkami, pri domačih jih je 16 dal Josip Sobin.

Olimpija je tekmo v Zadru začela sanjsko. Ob premalo agresivni igri domačih je imela v prvih desetih minutah kar 71-odstotni met iz igre, kar ji je ob koncu prve četrtine prineslo izdatno vodstvo 29:9. Na začetku druge četrtine pa je sledil mrk Ljubljančanov, po številnih napakah so se gostitelji v zgolj dobrih dveh minutah približali na 19:29, nato pa zaostanek znižali še na 27:33. Na relativno varni razdalji sta Zadrčane do konca polčasa držala Rupnik in Hristo Nikolov s trojkama v pravih trenutkih.

Premor izbrancem Aleša Pipana ni pomagal, novo temačno obdobje je sledilo v tretji četrtini, ko so gosti z delnim izidom 8:0 praktično izničili prednost Ljubljančanov. Toda v izdihljajih tretjega dela igre so se gosti pobrali, predvsem po zaslugi nekaj točk Marka Marinovića, in po lepi akciji Klemna Prepeliča v zadnji sekundi prišli do obetavnega naskoka 55:46. Večji del zadnje četrtine je gostom uspelo voditi za najmanj pet točk. Enega odločilnih košev je dobro minuto pred koncem iz težkega položaja dosegel Marinović za 64:57, kar je bilo dovolj za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.