Slovenija
24 ogledov

Subvencije za stanovanja 60 odstotkov nižje

novogradnja stanovanja stanovanjski blok Žurnal24 main
Največja družinska organizacija v Sloveniji, Zavod iskreni.net, je zgrožena nad ravnanjem stanovanjskega sklada. Razpis subvencij za stanovanja je po njihovem kot "razpis subvencije za plenice".

Zadnje sporočilo Stanovanjskega sklada RS je razočaralo Zavod iskreni.net. Sporočilo se je nanašalo na reševanje stanovanjskega vprašanja.

"Ko smo že menili, da nas vlada ne more več presenetiti z zmanjševanjem ugodnosti mladim družinam, je ta pred dobrim tednom znatno znižala subvencijo mladim družinam za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja. V Zavodu iskreni.net smo prejeli veliko ogorčenih odzivov mladih družin, ki so skromno, a dobrodošlo subvencijo v preteklosti koristno uporabile za izravnavo družinskega proračuna in najem kredita," pravijo.

Lanskih 300 evrov subvencije na družinskega člana so letos znižali na 120 evrov. Zaradi nizkega zneska se sprašujejo o smiselnosti subvencije. "Zavedamo se, da smo v zelo težki finančni situaciji, vendar če se je vlada odločila privarčevati pri družinah celih 60 odstotkov, pričakujemo enako potezo varčevanja tudi pri lastni porabi, začenši z javno upravo," sporočajo.

Od ministra za okolje in prostor Roka Žarnića in vlade zahtevajo pripravo ukrepov za reševanje stanovanjskega vprašanja za mlade družine. "Omenjeni razpis je le pesek v oči in nikakršna pomoč družinam. Številne družine, ki so težko čakale na ta razpis, so namreč namignile, da je današnji razpis le neke vrste socialni transfer za plenice," še menijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.