Svet
11 ogledov

1. novembra iPad Air tudi na policah

iPad Air Reuters
"Tanjši, lažji, močnejši." S temi besedami je podjetje Apple predstavilo novi iPad.

Phil Schiller je dejal, da gre za največji korak do sedaj. Novi iPad si po besedah odgovornih zasluži novo ime, iPad Air. Novi član družine iPad tehta dobrih 469 gramov in ima tanjše robove. V notranjosti je 64-bitni procesor a7. Grafika je v primerjavi s prvim iPadom 72-krat hitrejša. Baterija naj bi zdržala do deset ur.

Prenova je doletela tudi iPad Mini, ki bo po novem imel zaslon Retina z ločljivostjo 2048 x 1536 slikovnih točk in 64-bitni procesor A7, tako kot iPad Air in iPhone 5s.

iPad Air bo zamenjal zadnji iPad in bo na voljo od 1. novembra naprej. Za iPad Air bo treba odšteti najmanj 499 dolarjev, za iPad Mini pa najmanj 399 dolarjev.

Operacijski sistem zastonj

Vsi uporabniki Applovih prenosnikov in osebnih računalnikov bodo zastonj dobili operacijski sistem imenovan Mavericks. "Želimo, da imajo naše stranke najnovejšo programsko opremo," je odločitev pojasnil prvi mož podjetja Tim Cook.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.