Svet
46 ogledov

Al Kaida naj bi načrtovala nov teroristični napad

Napad 11. septembra Reuters
Pristaniške oblasti ameriških mest New York in New Jersey so danes sporočile, da so dobile opozorilo, da bi lahko "okoli volilnega dne" prišlo do terorističnega napada, poroča britanski BBC.

Ameriška obveščevalna služba je ob tem našla dokaze, da teroristična mreža Al Kaida za ponedeljek, dan pred volitvami, načrtuje teroristični napad.

Ameriška televizija CBS News je pred tem poročala, da je ameriška obveščevalna služba našla dokaze, da teroristična mreža Al Kaida za ponedeljek načrtuje teroristični napad. Med možnimi tarčami so zvezne države New York, Teksas in Virginija, pri čemer natančne lokacije niso znane.

Volišča so lahko zanimiva tarča

Ameriške oblasti so grožnje vzele resno, ob tem pa so poudarile da informacije še preverjajo in da njihova verodostojnost še ni potrjena. Protiteroristične varnostne sile so v pripravljenosti, je še poročala CBS News.

Policijo so že v začetku tedna opozorili, da so volišča zanimive tarče za t.i. volke samotarje, ki jih k napadom spodbudijo nasilne ekstremistične ideologije, in druge oblike terorizma.

Komentarjev 2
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:33 05.november 2016.

    Čim več Američanov naj se stegne!

  • Avatar praufo
    praufo 18:38 04.november 2016.

    Al Kaida ? a to še obstaja ... zgleda da še