Svet
12931 ogledov

Avstrija uvaja nove nočne vlake. Poglej te fotografije! Imajo tudi tuše!

Avstrija, novi nočni vlaki
1/5
Profimedia
Včeraj pri naši severni sosedi predstavili nove nočne vlake.

Avstrijska javna železniška družba OeBB je včeraj uvedla najnovejšo generacijo nočnih vlakov v času, ko se ta počasnejši, a veliko manj okolju neprijazen način prevoza vrača v modo. "V primerjavi s starimi nočnimi vlaki, ki so bili nekoliko mračni, je to velik luksuz. Noro," je za agencijo AFP povedala 69-letna upokojenka Rosemarie.

Nove nočne vlake so predstavili na Dunaju ob 100-letnici avstrijskega podjetja. "Vsak kilometer z vlakom je kilometer za zaščito podnebja in prispevanje k boljši prihodnosti," je za AFP ob tem povedala avstrijska ministrica za okolje Leonore Gewessler.

Potniki v vlakih, ki naj bi začeli obratovati 10. decembra na progi Dunaj-Hamburg in Innsbruck-Hamburg, bodo ponujali precej udobja, med drugim tudi tuš kabine.

Ti vlaki, ki lahko vozijo do 230 km/h, bodo postopoma uvedeni v Avstriji, Nemčiji, Švici, Italiji in na Nizozemskem. V Franciji mora zeleno luč še prižgati nacionalna železniška uprava.

Avstrijska družba namerava do leta 2030 podvojiti število potnikov na nočnih vlakih, pri oživitvi nočnih vlakov, ki so v 2010. skoraj izginili, pa sodelujejo tudi številna druga evropska podjetja.
Slovenske železnice, vlaki, vlak Slovenija Naša politika želi, da bi uporabljali vlake, Avstrijci so povedali svoje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • nostradamus 18:35 03.oktober 2023.

    kje je marija terezija da nam zopet naredi zeleznice in vzpostavi red

  • miha3 06:31 02.oktober 2023.

    Super, bedni so, kaj zdaj?

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 06:22 02.oktober 2023.

    A Alenčica si je šla ogledat tole pridobitev jodlerjev? Jodlerji so 300 let pred nami v železniškem prometu in infrastrukturi!