Svet
14 ogledov

Berlusconi v težavah zaradi našega medveda

Rjavi medved EPA
Jedi iz slovenskega medveda na zborovanju Severne lige Berlusconija zapletle v nov škandal.

Italijanski premier Silvio Berlusconi je tokrat zašel v drugačne težave, kot so njegove zabave "bunga bunga". Ta konec tedna se je dvesto njegovih političnih zaveznikov zabavalo ob pojedini iz mesa rjavega medveda iz Slovenije.

Barbarska požrtija

Lokalni karabinjerji so prihiteli v kraj Imer v italijanskih Dolomitih, potem ko so prejeli namig, da na zborovanju Severne lige (SL), koalicijske partnerke v italijanski vladi, nameravajo pojesti kakih 50 kilogramov medvedjega mesa. Organizatorji so poskušali dokazati, da so medvedje meso zakonito uvozili iz Slovenije, a so karabinjerji ugotovili pomanjkljivosti uvozne dokumentacije in zaplenili medvedje truplo. Pripravljena je bila polovica medveda, druga polovica je bila še v zamrzovalniku.

V Dolomitih je populacija medvedov narasla na 35 primerkov, ki z napadanjem drobnice in kokoši kmetom povzročijo za 100 tisoč evrov škode na leto. S pojedino naj bi se želeli zaščititi pred plenilskimi kosmatinci. Poslanec SL Maurizio Fugatti je povedal: "Raje jih takole pojemo."

Poleg aktivistov za pravice živali je zgroženih kar nekaj italijanskih ministrov, ki so načrtovano medvedjo požrtijo razglasili za barbarsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.