Svet
791 ogledov

Bo šlo skozi? Še 60 milijard za Ukrajino

Zelenski Epa
Predstavniški dom kongresa ZDA še vedno ni potrdil predloga zakona o dodatni vojaški pomoči Ukrajini v vrednosti 60 milijard dolarjev.

"Ta paket ni običajen, je temeljnega pomena za našo obrambo, tako z vidika njegove vsebine kot tudi z vidika sporočila, ki ga njegova podpora ali nepodpora pošlje svetu," je dejal Zelenski v nočnem video nagovoru po srečanju z vodjo senatne večine ameriškega kongresa Chuckom Schumerjem z delegacijo na zahodu Ukrajine.

"Demokracije se ne smejo umakniti iz zgodovinskega procesa - iz procesa varovanja vseh vrednot, ki opredeljujejo naš sodobni svet," je dodal.

Zavrača uvrstitev predloga na glasovanje

Predstavniški dom kongresa ZDA še vedno ni potrdil predloga zakona o dodatni vojaški pomoči Ukrajini v vrednosti 60 milijard dolarjev, ki ga je odobril senat. Predsednik predstavniškega doma Mike Johnson ob pritisku bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa zavrača uvrstitev predloga na glasovanje.

Ameriški predsednik Joe Biden je v petek ob napovedi novih sankcij proti Rusiji znova pozval kongres, naj vendarle sprejme predlog zakona, ki bi omogočil podporo Ukrajini. "Morebitno pomanjkanje podpore Ukrajini v tem kritičnem trenutku ne bo šlo kar tako v pozabo," je dejal.

Ukrajinske oborožene sile so v zadnjem času na več odsekih fronte zaradi pomanjkanja streliva in zračne obrambe utrpele hude izgube. Da so razmere izjemno težke, je nedavno priznal tudi Zelenski.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • peter25 14:33 24.februar 2024.

    Ce nisi pripravljen sam iti vojno potem ne posiljaj drugih namesto tebe. 60 milijard ne spremeni nicesar, samo podaljsa agonijo. Torej, zagovorniki vojne na fronto, ker primankuje vojakov. Potem to lahko traja naslednjih 10 let in na koncu poraz Rusije. ...prikaži več Potem bomo imeli 20 novih drzav z orozjem, ki lahko unici v parih dneh ves Svet. Potrebno pocasi premisliti, kaj sploh hocemo. Ker vecina tega ze dolgo ne pocne.

  • Pohujšanje 11:26 24.februar 2024.

    Da ne pozabimo!!! Leta 1996 je Ukrajina na podlagi Lizbonskega protokola Rusiji izročila vso jedrsko orožje v zameno, da bodo Rusija in ZDA Ukrjini zagotovile varnostna jamstva, vojaško pomoč, finančno pomoč in odškodnino. Kaj je Ukrajina dobila od teh zagotovil? ...prikaži več? Od Rusije vojaško invazijo in vojno na svojem ozemlju od ZDA pa ob pomoči največjega egoista Donalda Trampa prst v rit. Jebite se Rusija in ZDA, obe sta eni navadni pizdotinji. Obe bi bilo treba uničiti.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 11:08 24.februar 2024.

    Telim lopovom in kokainarčku Zelenkotu dat miljarde €€€ tut če EU zarad tega crkne, kar pa ni več daleč!!