Svet
18378 ogledov

Dalmacija: Vsem, ki so 'rezervirali' prostor na plaži, pobrali brisače

Brisače plaža
1/2
Na plaži nas ni bilo nekaj minut, pa so nam vse pobrali. Župan: Turisti lažejo.

"Z devetmesečnim dojenčkom, sestro in njenim otrokom smo na počitnicah v Drveniku, kjer se lokalne oblasti do turistov obnašajo katastrofalno nesramno. Komunalni delavci so ob sedmih zjutraj vsem turistom, ki niso bili prisotni, s plaže pobrali brisače, senčnike in podobne stvari. Nas na plaži ni bilo le nekaj minut, saj smo ravno takrat, okoli sedmih zjutraj, zajtrkovali. Ko smo se vrnili, naših stvari ni bilo več na plaži," svojo dogodivščino na dopustu v Dalmaciji opisuje turistka iz Bosne in Hercegovine.

Da je vse bilo še huje, dodaja, so vse brisače in ostale kopalne pripomočke, ki so jih pobrali, vrgli na en kup: "O tem niso nikogar obvestili. Kasneje pa so vse zaseženo blago prenesli v kraj Gradac."

Matko Burić, župan Gradca, odgovarja, da turisti lažejo, ko trdijo, da so brisače pustili nezasedene le za trenutek.

"Običajno imamo take akcije ponoči, med 23.00 in 2.00, tokrat so redarji plažo preverjali med 5.30 in 6.00. Turisti, ki se pritožujejo in trdijo, da so šli na zajtrk, torej lažejo, saj ura takrat še ni bila sedem. To je bila sicer že peta podobna akcija letos, ki jih izvajamo skladno s pravili. Nesprejemljivo je, da si skupina turistov rezervira mesto na plaži, tam pusti brisače in vse, kar pritiče, saj našim komunalnim delavcem s tem onemogočajo čiščenje plaže. Kopalnih pripomočkov ne vržemo stran, le premestimo jih na drugo lokacijo," poudarja Burić.

Brisače na plaži | Avtor: Profimedias Profimedias

Napoveduje, da bodo v prihodnje šli še dlje, saj bodo od tistih, ki ne bodo upoštevali pravil, zahtevali, da morajo plačati 500 kun kazni, če bodo želeli svoje stvari nazaj. Kdor bo kazen plačal takoj, mu bo globa znižana na 250 kun.

"Vsi gosti so pri nas dobrodošli. Toda, če kdo misli, da je pomembnejši od drugih in na plaži v senci zavzame deset mest, lahko brez težav poišče drug kraj za dopust," je bil oster Burić.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • alen04 09:24 28.avgust 2018.

    Ne hodimo na Hrvaško, nimamo teh problemov.

  • mph 09:22 28.avgust 2018.

    Edino pravilno, to pospravljanje bi morali redno izvajat povsod na vseh plažah. Zadeva me spominja na tiste gnoje, ki si postavljajo predmete na javni parking, da imajo tako povsem nelegalno "rezervacijo". Morale bi bili še dodatno kazni za tako početje. ...prikaži več Vsekakor pa bi morali to čiščenje izvajat, ko sicer zanesljivo ni nikogar še na plaži.

  • Rafaeluss 09:17 28.avgust 2018.

    Po svoje je to OK, še spomnim v kraju Tučepi so prišli Češki fantje, na metali 20 brisač ob 6 uri in šli. Tretji dan je prišla skupina Nemcev, z metala brisače na kup in se razkomotila. Pridejo Češka dekleta ...prikaži veča in se Nemci delajo da ne razumejo. Ena od Čehinj zna Nemško in ji povejo da so to naredili verjetno redarji. Potem je bil red. Po drugi strani pa obsojam Hrvate, tako sami sebe polni, da to meji že na BOLEZEN. Morje in sonce pa veliko zahtevati je njihov MOTO.!!!