Svet
13 ogledov

Darren Wilson zapustil Policijo

darren wilson Profimedias
Policist, ki je ustrelil neoboroženega 18-letnega temnopoltega najstnika Michaela Browna, je zapustil policijske vrste.

To je storil iz varnostnih razlogov, je razložil Darren Wilson, ki ga je sodišče pred nekaj dnevi oprostilo vseh obtožb, kar je po več ameriških mestih sprožilo nove demonstracije. "Povedali so mi, da bi moje delo pri Policiji lahko ogrožalo prebivalce in policiste v Fergusonu. Tega ne morem dovoliti. Iz znanih razlogov sem želel z razglasitvijo odločitve, da odstopam, počakati na razplet sodbe. Upal sem, da bom lahko še naprej delal kot policist, a varnost kolegov in skupnosti je zame na prvem mestu,“ je v pisni izjavi razložil 28-letnik, ki tudi upa, da bo njegov odstop skupnosti pomagal.

Wilson, ki je Browna ustrelil 9. avgusta, trdi, da ga je najstnik ogrožal. V Fergusonu, ki šteje 20 tisoč prebivalcev, so takoj po smrti 18-letnika izbruhnili nemiri. Situacija se je umirila, ko pa je sodišče Wilsona oprostilo vseh obtožb, so po več mesti izbruhnili novi protesti. Olje na ogenj je prilila tudi policistova izjava, da bi v podobni situaciji ravnal enako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.