Svet
6370 ogledov

Do smrti zabodel 16-letno dekle in ranil devet drugih

Poljska Tomislawice napad z nožem Profimedia
Devetnajstletni napadalec je vstopil v prostore poljske sirotišnice in zabodel deset ljudi. Ena je zaradi ran umrla.

V torek zvečer je v sirotišnici v poljskem kraju Tomislawice prišlo do napada z nožem. Devetnajstletni napadalec je vstopil v prostore ustanove in zabodel deset ljudi, je sporočila policija. Tiskovna predstavnica Aneta Sobieraj je povedala, da je do napada prišlo okoli 23. ure po lokalnem času. 

"Najtežje rane je utrpelo 16-letno dekle, ki je na kraju umrlo," besede tiskovne predstavnice povzema Reuters. V napadu je bilo ranjenih devet ljudi. Pet so jih morali hospitalizirati, a njihova življenja niso ogrožena. Štiri ranjene so oskrbeli na kraju dogodka. 

Napadalca so dobro uro po dogodku aretirali na njegovem domu. Sobieraj je dejala, da se napadalec ni upiral, da ni bil pod vplivom alkohola, da pa še čakajo na rezultate o morebitni prisotnosti prepovedanih drog v njegovem telesu. 

Državna tiskovna agencija PAP navaja, da je napadalec nekdanji fant umrlega dekleta. V sobo dekleta naj bi vstopil skozi okno. Po do zdaj znanih podatkih naj napadalca policija v preteklosti ne bi obravnavala. 

Tiskovna predstavnica tožilstva Jolanta Szkilnik je povedala, da preiskava poteka in da preverjajo, kakšen je bil odnos med napadalcem in žrtvijo. 

Szkilnik je še dodala, da otrokom v ustanovi nudijo potrebno psihološko pomoč. V času napada je bilo v ustanovi 13 ljudi, od tega en zaposleni. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.