Svet
61692 ogledov

Dvanajstletnik umrl po tem, ko so ga zdravniki poslali domov

Rešilec Italija Profimedia - fotografija je simbolična
Mlad športnik odšel na pregled s sumom na pljučnico. Zdravniki so ga poslali domov, končalo se je tragično.

Tragedija se je zgodila v Castiglione Torinese v Torinu, kjer je v sredo med prevozom v bolnišnico Regina Margherita v piemontski prestolnici umrl 12-letni deček, nogometaš mladih Usd Gassino San Raffaele.

Po prvih podatkih je imel deček sum na pljučnico in je v sredo odšel na pregled na urgenco bolnišnice Chivasso, a so ga zdravniki poslali domov. Zvečer se je njegovo stanje poslabšalo, poklicali so rešilca, a je otrok med nujnim prevozom v Regino Margherito umrl.

Iz bolnišnice se je prek družbenih omrežij že oglasilo vodstvo, kjer so sprožili interni nadzor. Pojasnjujejo, da je iz začetnih analiz razvidno, "da so bili opravljeni potrebni pregledi in da so bili pravilno upoštevani vsi protokoli."

Iz Gassina San Raffaele so na družbenih omrežjih že izrazili sožalje staršem za smrt "našega zelo mladega športnika rojenega leta 2011, ki je to noč prezgodaj in nenadoma umrl."

Zaradi smrti dečka so zaradi razjasnitve vzrokov smrti že uvedli preiskavo.

Na Univerzitetnem kliničnem centru so pripravili brošuro MOJ OTROK IMA PLJUČNICO, ki jo najdete TUKAJ. V brošuri med drugim pojasnjujejo, da je zdravljenje pljučnice odvisno od otrokove starosti, kako resna je pljučnica, in ali jo povzročajo bakterije ali virusi.

"Nekateri otroci, ki so zelo bolni, še posebej majhni otroci ali dojenčki, bodo morda morali biti sprejeti na zdravljenje v bolnišnico. Pljučnica, ki jo povzročajo bakterije se zdravi z antibiotiki. Antibiotiki so zdravila, ki uničujejo bakterije. Na voljo so v obliki tablet ali v sirupu. V bolnišnici se pogosto odločimo za zdravljenje z antibiotiki v žilo. Poskrbite, da bo vaš otrok vzel vse odmerke predpisanega antibiotika, tudi če se začne počutiti bolje, preden z terapijo zaključite! Antibiotiki ne pomagajo pri pljučnici, ki jo povzročajo virusi," pojasnjujejo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Zala
    Zala 21:15 24.februar 2024.

    Glavno, da so ga zdravili po protokolu. Zdravniki nič krivi,

  • Nelaži 14:15 24.februar 2024.

    poraja se mi eno samo vprašanje; Je bil ta deček brez imena in priimka cepljen proti kovidu in kolikokrat? od leta 2020 naprej je žal umrlo veliko k. cepljenih otrok.

  • Avatar Garancija
    Garancija 12:27 24.februar 2024.

    Če nimaš vez v zdravstvu,te hitro zašuštrajo