Svet
76268 ogledov

Dve teoriji, zakaj nočeta povedati, kje je Dankino truplo

Danka Ilić Banjsko Polje deponija Facebook
Odkar je znano, da je bila deklica Danka Ilić umorjena, se postavlja vprašanje, kje je truplo in zakaj storilca nočeta povedati, kam sta ga skrila. Srbski Blic je izpostavil dve možni teoriji.

Osumljeni Dejan D. je priznal, da jo je ubil, a obtožil brata Daliborja in očeta Radeta, da sta mu pomagala skriti truplo. Drugi osumljeni Srđan J. se je branil z molkom.

Zakaj ne želita povedati, kje je truplo? Prva možnost je, da je nista le zadavila in da bi najdba trupla lahko odkrila še kakšne dodatne zločine ter jima še poslabšala položaj, v katerem sta.  

Druga možnost pa je, da upata, da bosta, če ne bodo našli trupla, dobila blažjo kazen ali sploh ne bosta obsojena za umor.

A odvetnik Predrag Savić je ocenil, da bi ju lahko za umor obsodili že na podlagi doslej zbranih dokazov.

"Imamo priznanje storilcev in njihovih pomočnikov iz družinskega kroga, imamo veliko dokazov v zvezi s prometno nesrečo, kri na avtomobilu in na asfaltu … Mogoče je narediti rekonstrukcijo nesreče, iz katere bo razvidno, da ni mogla povzročiti smrti, saj je bila hitrost avtomobila manj kot 20 kilometrov na uro. Na podlagi teh dokazov je zelo verjetno, da je bila Danka ubita na način, kot ga je opisal eden od osumljencev," je povedal odvetnik Savić. Poudaril je sicer, da bi bilo za kazenski postopek sicer dobro, da se truplo najde, izvede obdukcija in da sodni izvedenec znanstveno dokaže, ali je bila vzročno-posledična zveza med poškodbami in smrtjo.

Policijska majorka Bojana Otović Pjanović je za Mondo povedala, do kdaj bodo še iskali Dankino truplo. "Želim in verjamem, da bomo truplo našli," je povedala in dodala, da si to želi, da bi jo lahko starši pokopali. "Moja največja želja je, da starši najdejo mir," je dejala in dodala, da bosta osumljena lahko obsojena, tudi če trupla ne najdejo, saj je dovolj materialnih dokazov. Odgovorila je tudi na vprašanje, kdaj bodo iskanje ustavili. "Želim verjeti, da bomo truplo našli. Ko bodo okoliščine take, da iskanje trupla ne bo imelo več smisla, z vsakim dodatnim dnem iskanja je mogoče zaradi naravnih procesov iz trupla dobiti vse manj informacij," je povedala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 31
  • Ender3 14:47 09.april 2024.

    Da je stvar sumljiva sem trdil od prvega dne..Kot bi rekli,srbska posla..Bo imel Vućko dodaten razlog, da predloži sodstvu uvedbo smrtne kazni..

  • Avatar MS
    MS 11:54 09.april 2024.

    Garancija, tvoja izjava kaže na to da ti očitno ščitiš ta dva monstruma ki sta na grozovit način vzela življenje malemu nedolžnemu bitju! Obstajajo trdni forenznični dokazi zoper njih, v celi zadevi pa je kronsko njuno priznanje! A ti si ...prikaži več garant podoben psihopat kot ta dva gnusna morilca ker jih ščitiš!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 11:05 09.april 2024.

    Kakšni psihopati! Upam, da dobita najhujšo možno kazen. In uboga starša!