Svet
57812 ogledov

Edini preživeli v nesreči: deček prejel takšno odškodnino

Nesreča kabinske žičnice Epa
V nesreči je izgubil mamo, očeta, bratca in stara starša.

V nesreči žičnice nedaleč od jezera Maggiore na severu Italije je 23. maja 2021 v nesreči umrlo 14 oseb, edini preživeli je bil deček Eitan. 

Kot sporočajo italijanski mediji, je bil zdaj dosežen dogovor, vreden več kot tri milijone evrov, za odškodnino otroku, ki je edini preživel nesrečo.  Maja pred tremi leti je namreč v kabinski nesreči umrlo 14 ljudi, vključno z otrokovim očetom, mamo, bratom in prastarši po materini strani.

Vsi so "vestno postavili v ospredje Eitanov interes, da ostane zunaj sojenja in stran od medijskega pompa", je izjavil otrokov odvetnik.

Poravnava, ki mu bo omogočila ekonomsko mirno prihodnost

Eitanov odvetnik je za medije povedal, da bo "odškodnina otroku zagotovila ekonomsko mirno prihodnost".

"Kot smo pričakovali v zadnjih tednih, so bili doseženi sporazumi o poravnavi, ki vključujejo vse vpletene strani, fizične in pravne osebe," je dodal.

Kabina žičnice je tragičnega maja na relaciji Stresa-Mottarone okoli 300 metrov pred prihodom na postajo na višini okoli 1.500 metrov nad morjem strmoglavila približno sto metrov. Kabina je strmoglavila na gozdnato in težko dostopno območje. 

Italijanska policija je že nekaj dni po nesreči aretirala tri višje predstavnike podjetja Ferrovie del Mottarone, ki je upravljalo žičnico - direktorja, lastnika in vodjo službe družbe. Očitali so jim namerno blokado varnostne zavore, zaradi česar je naprava padla v globino. Več o nesreči v spodnjih prispevkih. 

Nesreča žičnice v Italiji italija Svet Deček, edini preživeli v nesreči žičnice, prišel k zavesti Nesreča žičnice v Italiji Odziv Janše Svet Tragična nesreča pri sosedih, kabina žičnice strmoglavila Nesreča kabinske žičnice italija Svet To naj bi bil vzrok za nesrečo, ki je vzela 14 življenj Nesreča kabinske žičnice 14 mrtvih Svet Strašljivo: Italijani objavili video posnetek nesreče kabinske žičnice
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.