Svet
11469 ogledov

To naj bi bil vzrok za nesrečo, ki je vzela 14 življenj

Nesreča kabinske žičnice Epa
Kabina naj bi se najprej začela premikati vzvratno, nakar naj bi zadela steber.

Kot smo že poročali, je v nesreči kabinske žičnice na severu Italije po zadnjih podatkih umrlo 14 ljudi, med njimi pet Izraelcev. Med žrtvami nesreče so tudi petčlanska družina ter mlada zaročenca. V bolnišnici je poškodbam podlegel tudi eden od otrok, ki so ju po padcu kabine v kritičnem stanju s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Torinu.

Gondola Svet To so žrtve tragedije v Italiji: Petčlanska družina, mlada zaročenca ...

Preiskava sicer še poteka, kot kaže, pa naj bi se nesreča zgodila, ker so odpovedale varnostne zavore, potem ko se je strgal eden od kablov, je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa novinarjem dejala glavna tožilka mesta Verbania, Olimpia Bossi. Varnostna zavora bi morala kabinsko žičnico stabilno držati, potem ko se je strgal eden od kablov, vendar se je začela premikati vzvratno, zadela steber ter nato zgrmela v globino.

Podobno je dogajanje opisala tudi županja Strese Marcella Severino. Kabina naj bi se najprej začela premikati vzvratno, nakar naj bi zadela steber, še piše AFP.

Italijanski predsednik Sergio Mattarella in premier Mario Draghi sta po nesreči izrazila obžalovanje in ponudila sožalje svojcem žrtev. Izrazi sočutja so prišli še iz drugih držav, med drugim sta ga izrazila predsednik Evropskega sveta Charles Michel in predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli.

Slovensko zunanje ministrstvo je prek Twitterja izrazilo "globoko užaloščenost" zaradi tragične nesreče in izrazilo sožalje družinam in bližnjim žrtev.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 07:09 25.maj 2021.

    Zakaj skoz omenjate Izraelce, a so nadljudje?!!!

Sorodne novice