Svet
32635 ogledov

Tragična nesreča pri sosedih, kabina žičnice strmoglavila

Nesreča žičnice v Italiji
1/7
Epa
S 15 ljudmi je strmoglavila približno sto metrov v globino. Večina potnikov mrtvih zaradi udarca ob tla.

V nesreči žičnice nedaleč od jezera Maggiore na severu Italije je danes po zadnjih podatkih italijanske tiskovne agencije Ansa umrlo 13 ljudi.

Med potniki so bili tudi otroci. Dva hudo poškodovana otroka, stara 9 in 5 let, so prepeljali v bolnišnico v Torinu. Prva poročila so navajala pet mrtvih od 11 potnikov, a se je kasneje izkazalo, da je bilo v kabini 15 ljudi, le dva sta padec preživela do prihoda reševalcev.

Kabina žičnice je na relaciji Stresa-Mottarone okoli 300 metrov pred prihodom na postajo na višini okoli 1.500 metrov nad morjem strmoglavila približno sto metrov. Očitno je odpovedala nosilna jeklenica. Kabina je strmoglavila na gozdnato in težko dostopno območje. 

Žičnica Mottarone je po sprostitvi omejitev zaradi koronavirusa po več mesecih ustavitve začela konec aprila spet voziti na slikovite vrhove nad jezerom Maggiore.Vožnja traja 20 minut.

Nesreča žičnice v Italiji | Avtor: Epa Epa

Slovenski premier Janez Janša je zaradi nesreče izrazil sožalje družinam in prijateljem ponesrečenih. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Ender3 18:32 23.maj 2021.

    Žalostno, tragično..., 🙏🙏

  • mph 18:06 23.maj 2021.

    Grozno. In nekaj kar se ne bi enostavno smelo zgodit s pravilnim vzdrževanjem. Upam, da pridejo zadevi do dna.

  • Jason_Slater 15:21 23.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦