Svet
68348 ogledov

To so žrtve tragedije v Italiji: Petčlanska družina, mlada zaročenca ...

V nesreči gondole je umrlo 14 oseb, preživel je le petletni deček.

Na severu Italije, nedaleč od jezera Maggiore se je v nedeljo zgodila huda nesreča, ko je kabina žičnice skupaj s 15 ljudmi padla v globino. Na mestu nesreče je umrlo 13 oseb, dva otroka, stara 9 in 5 let pa so hudo poškodovana prepeljali v bolnišnico. Pozno zvečer so iz bolnišnice v Torinu sporočili, da so bile poškodbe enega od obeh otrok kljub trudu zdravnikov prehude in je umrl. Umrl je devetletni otok, tudi petletnik je v kritičnem stanju. 

Corriere della Sera piše, da je gondola padla iz ene najvišjih možnih točk, z okoli 20 metrov, navajajo tudi imena žrtev nesreče. Tragično so umrli Amit Biran (30), Tal Peleg (26), Tom Biran (2), Barbara Cohen Konisky (71), Itshak Cohen (81), Mohammadreza Shahaisavandi (22), Serena Cosentino (27), Silvia Malnati (26), Alessandro Merlo (29), Vittorio Zorloni (54), Elisabetta Persanini (38), Angelo Vito Gasparro (45) in Roberta Pistolato (40). Identiteta devetletnika, ki je umrl v bolnišnici, še ni znana.

Nesreča žičnice v Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

Nesreča žičnice v Italiji Umrl še rešeni otrok Svet Gondola smrti: potnike razmetalo po okolici
 
Med žrtvami so Italijani in tudi tuji turisti, prihajajo iz petih različnih družin. Najmlajša žrtev nesreče je dve leti star deček Tom Biran, ki je živel v Paviji s staršema, ki sta prav tako umrla v nesreči. Družina po rodu prihaja iz Izraela. Med žrtvami sta tudi ded in babica omenjenega dečka. Pred nekaj dni sta prišla na obisk k svoji hčerki in njeni družini, v nedeljo pa so se odločili, da gredo na družinski izlet k jezeru. Brat umrlega dveletnika je edini preživeli v nesreči. 

Umrla je tudi 27-letna Serena Cosnitino iz Diamantea, ki se je pred nekaj meseci zaradi študija preselila v Verbanio. V nesreči je umrl tudi njen fant, 23-letni Mohammadreza Shahaisavandi iz Rima.

Žrtev nesreče sta tudi Silvia Malnati (27) in njen fant Alessandro Merlo (29), ki sta bila zaročena deset let in sta v kratkem načrtovala poroko. 

 | Avtor:

Roberta Pistolato bi danes proslavljala svoj 40-ti rojstni dan. S soprogom Angelom Vitom Gasparrom ga je želela proslaviti na jezeru Maggiore. Zadnjič se je svoji družini javila pred vkrcanjem na žičnico, poslala jim je sporočilo: "Vzpenjamo se proti žičnici."

Nesreča je doletela še eno družino, tragično so preminuuli Vittorio Zorloni in Elisabetta Persanni ter njun petletni sin. 

Komentarjev 2
  • Robert Pungerl 11:20 29.maj 2021.

    Se vidi, da italianom glede infrastrukture ni za zaupati. Podirajo se jim jezovi, mostovi, žičnice...

  • peter58 18:07 24.maj 2021.

    J.J twitnil. Izrazil sožalje. 13 mrtvih. V kabini jih je bilo 11 ljudi. Preživel le 1 otrok od vseh 15 v kabini.