Svet
13878 ogledov

Strašljivo: Italijani objavili video posnetek nesreče kabinske žičnice

Nesreča kabinske žičnice
1/6
Epa
V nesreči kabinske žičnice na severu Italije pred tremi tedni je umrlo 14 ljudi, med njimi pet Izraelcev.

Med drugim je v nesreči umrl izraelski par, ki je živel v Italiji, in eden od njunih otrok, medtem ko se njun petletni otrok v bolnišnici z več poškodbami bojuje za življenje. Med žrtvami je tudi devetletni otrok iz Italije.

Nesreča se je zgodila na žičnici, ki prevaža potnike iz letoviškega mesta Stresa ob obali jezera Maggiore na vrh približno 1500 metrov visoke gore Mottarone v deželi Piemont. 20-minutna vožnja je priljubljena med turisti, pogled z vrha pa ponuja lep razgled na Alpe.

Kot je sporočilo italijansko ministrstvo za promet, se je nesreča zgodila okoli 12.30, ko je bila kabina s skupno 15 ljudmi na krovu že praktično na koncu poti. Fotografije s prizorišča prikazujejo razbitine kabine, ki ležijo na strmem gozdnatem pobočju.

Preiskava sicer še poteka, kot kaže, pa naj bi se nesreča zgodila, ker so odpovedale varnostne zavore, potem ko se je strgal eden od kablov, je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa novinarjem dejala glavna tožilka mesta Verbania, Olimpia Bossi. Varnostna zavora bi morala kabinsko žičnico stabilno držati, potem ko se je strgal eden od kablov, vendar se je začela premikati vzvratno, zadela steber ter nato zgrmela v globino.

Podobno je dogajanje opisala tudi županja Strese Marcella Severino. Kabina naj bi se najprej začela premikati vzvratno, nakar naj bi zadela steber.

Komentarjev 1
  • Edward_Adkins 12:26 17.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦