Svet
4098 ogledov

Gorica: vzgojiteljici trpinčili invalidno deklico

Vrtec Profimedia - fotografija je simbolična
Preiskave so pokazale redno trpinčenje punčke, pogosto tudi vpričo ostalih otrok.

Policija je prijela dve vzgojiteljici iz goriškega vrtca na italijanski strani meje zaradi resnega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe otrok v zavodu, pišejo italijanski mediji. Natančneje gre za zavod v kraju Ronke v goriški pokrajini. 

Preiskave so se začele decembra 2023 po prijavi, ki jo je prejela policija, o ponavljajočih se epizodah nasilja nad otrokom s posebnimi potrebami. Z elementi, ki so jih zbrali preiskovalci, je uspelo dokumentirati več epizod skoraj vsakodnevnega trpinčenja deklice, pogosto celo pred drugimi otroki. Učiteljicama so odredili hišni pripor. 

Potiski, vlečenje, klofute

Kot pišejo italijanski mediji, je policija izvršila odredbo preiskovalnega sodnika goriškega sodišča. Zaradi začetnih informacijah prič, so se preiskave osredotočile na kraje, ki so jih otroci v sklopu vrtca obiskovali za rekreacijo in ostale dejavnosti. 

Zaradi pogostosti in intenzivnosti nasilja, tako fizičnega kot psihičnega, so preiskovalci pospešili s preiskavo in že vnaprej zahtevali izrek varnostnega ukrepa. Sodnik je potrdil resnost obtožbe, med drugim priznal obstoj previdnostne potrebe zaradi nevarnosti ponovitve suma trpinčenja. 

Kot so pokazale preiskave, sta učiteljico deklico potiskali, vlekli in klofutali, nanjo sta kričali, zmerjali in žalili. 

dezurni@styria-media.si

Zavetišče za zavržene rastline ste vedeli? Trajnostno Poleg živali lahko v Ljubljani posvojite tudi ... Petra Greiner Magazin Znana Slovenka po tragediji z novo ljubeznijo

 

Komentarjev 1
  • Luksi 09:42 27.februar 2024.

    Namesto hišnega pripora bi ju strpal v arest, med najbolj zakrknjene kriminalce, ki bi poskrbeli zanju...