Svet
81831 ogledov

Grozljiv prizor pred urgenco na Braču, ljudje kričali: "Umrl bo!"

Profimedia
Čakajoči priča grozljivemu odnosu osebja do pacientov, tako tujih kot domačih, navaja Slobodna Dalmacija.

Dramatična fotografija, ki je bila posredovana časopisu Slobodna Dalmacija prikazuje napol mrtvega, ležečega mladeniča na tleh pred urgenco v Supetarju na Braču. Dogajalo se je v soboto med 18. in 20. uro. "Lahko si predstavljamo, kako je bil videti celoten prizor v živo," piše časopis. 

Mladeniču menda več ur nihče ni želel pomagati, kar je dodatno prizadelo vse tiste, ki so v tem času čakali na zdravniško pomoč. 

60-letna Američanka na primer, ki ni vajena takšnih prizorov, je bila prav tako zgrožena nad odnosom reševalcev do pacientov. Kot je dejala, je bila priča grozljivemu odnosu osebja do pacientov, tako tujih kot domačih, navaja Slobodna Dalmacija. 

"Niso normalni, mladenič s srčnimi težavami je bil več ur na vročini in je celo ležal na tleh pred urgenco, ne da bi ga reševalci sploh pogledali," je povedala gospa, ki sicer živi na tem na priljubljenem hrvaškem otoku.

"Iskreno povedano, zelo sem nezadovoljna s službo nujne medicinske pomoči v Supetarju," je dejala Američanka, ki je morala na urgenco zaradi vnetja sečil. "Počutila sem se utrujeno, a ne slabo, zato sem vseeno šla, da mi zdravnik na urgenci pomaga, torej napiše recept za zdravila. Vendar ko sem prišla tja, sem imela kaj videti in doživeti," je dejala. 

Po njenih besedah ​​je bil eden od čakajočih mladenič s težavami s srcem, tožil je namreč zaradi bolečin v prsih in težav z dihanjem. "Rekla sem mu, naj gre pred mano k zdravniku, a so bili dežurni do njega nesramni. Dejali so nam, da nihče ne sme noter, dokler se ne odločijo, kdo bo vstopil in kdaj," je pripovedovala. 

"Čez nekaj časa se je zamenjalo medicinsko osebje in pojavila se je zelo nesramna gospa (vse to po eni uri čakanja) in mladenič je ponovno rekel, da potrebuje pomoč. Odgovorila mu je: "Jaz odločam, kdo bo vstopil," in to zelo agresivno. Čakanje se je nadaljevalo, mladeniču, ki je tožil o težavah s srcem, pa je šlo vse slabše," pravi Američanka.

In tako so stali in čakali. "Mladeniču je šlo na slabše, z nami pa je bil tudi Šved, ki je imel prav tako vnetje sečil. V nekem trenutku je na vrata potrkal mladenič s težavami s srcem, ki mu je srce razbijalo in postajalo vse hujše, in jim znova povedal, da potrebuje pomoč, od znotraj pa je bilo slišati le kričanje: "Nisem zdravnik ..."

dezurni@styra-media.si

Komentarjev 16
  • Idioti 15:16 01.avgust 2023.

    Do sedaj 2x bil na tej urgenci ponoci in ni bilo nobenega cakanja. Bil tudi pri zdravnici z normalnim cakanjem. Ne morem verjeti

  • Pierre 12:47 01.avgust 2023.

    Zanimivo, mojo prijateljico so v času korone vzorno oskrbeli na urgenci na Reki...

  • AnGus 12:38 01.avgust 2023.

    Kaj pa rinete na Hrvaško... država, kjer niso nič vložili v turizem, ponujajo isto kot pred 20 leti, le po 5-krat višji ceni, pa še nesramni so po vrhu. Edini, kar so zgradili, so avtoceste, da hitreje pridete do cilja. ...prikaži več Povsod drugod po Evropi pa jih tako ali tako že imajo.