Svet
23184 ogledov

Hrvate presenetili rezultati raziskave

Covid-19 Profimedia
Šef Hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) je sporočil, da so zaključili serološko raziskavo med državljani. Rezultati so jih presenetili.

Krunoslav Capak, šef HZJZ, je za RTL Danas dejal, da je serološka raziskava zaključena, natančnejše rezultate pa naj bi predstavili v prihodnjih dneh.

Številke so jih presenetile. "2,4 odstotka sodelujočih, raziskava je zajela 1054 ljudi, ima razvita protitelesa, kar dokazuje, da so se srečali s koronavirusom. To je veliko več, kot imamo zabeleženih primerov. To pomeni, da je med nami veliko več ljudi, ki so bili okuženi, kot mi to vemo," je dejal. "Le nekaj med njimi jih ima nevtralizirajoča protitelesa, kar pomeni, da so zaščiteni pred ponovno okužbo. Mi smo to natančno analizirali. Nevtralizirajoča protitelesa ime le 2 odstotka teh, pri katerih smo našli protitelesa, kar pomeni, da niso zaščiteni pred ponovno infekcijo." 

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Hrvati štejejo okužene, velik porast v do zdaj zeleni Istri!

S testiranjem so želeli ugotoviti, koliko ljudi je prebolelo covid-19 oziroma kako velik del prebivalstva ima protitelesa na virus SARS-CoV-2. 

Nacionalno raziskavo o razširjenosti covida-19 smo opravili tudi v Sloveniji. Raziskava je pokazala, da se je do konca aprila z novim koronavirusom okužilo od nič do 2,8 odstotka prebivalcev.

Bojana Beović Covid-19 Slovenija To glede dopusta na Hrvaškem brez dlake na jeziku meni Beovićeva

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zelliolla
    Zelliolla 01:49 13.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw