Svet
5649 ogledov

Italijani na ulice pošiljajo vojsko

Italijanski vojaki Epa
V Italiji na ulicah in železniških postajah vse več vojakov. Znano, kaj je vzrok.

Italijanska vlada se je odločila, da si bo za izboljšanje varnosti na javnih krajih še naprej pomagala z vojsko. V velikih mestih bo policistom in karabinjerjem letos pomagalo 6800 vojakov, to je 1400 več kot doslej, je v petek sporočilo notranje ministrstvo. Posebno pozornost bodo namenili železniškim postajam.

Okoli 800 vojakov naj bi namestili na železniških postajah v večjih mestih, med drugim v Rimu, Milanu, Neaplju, Torinu, Bologni, Firencah in Bariju, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Samo v Rimu naj bi pri zagotavljanju varnosti sodelovalo skoraj 1400 pripadnikov vojske, v Milanu naj bi jih na ulicah patruljiralo okoli 800, to je 150 več kot lani.

Del vojakov bo sodeloval tudi pri nadzoru migrantskih centrov, med drugim na otoku Lampedusa, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na italijanskem notranjem ministrstvu pravijo, da bo večja navzočnost vojakov na ulicah ljudem dala večji občutek varnosti. Italijanska vojska sicer že od leta 2008 sodeluje pri opravljanju podobnih nalog.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • bobubob 09:54 21.januar 2024.

    Tudi pri nas bi jih rabili. Na ulicah in ob meji in ne na NATO 'vajah'. Četudi si stokrat rečemo, da smo v pravni državi in torej varni, to ne spremeni dejstev. Je pa res, da je najlaže vtakniti glavo ...prikaži več v beton - in pozabiti, da se ta hitro strjuje.

  • mina6 06:43 21.januar 2024.

    OGRAJE IN VOJSKO NA MEJE, ILEGALCE VRAČATTTT!!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:30 20.januar 2024.

    Kam smo prišli,da v lastni državi nisi varen!!!