Svet
4466 ogledov

Izginotje dveletnega dečka. Ubit ali ugrabljen ...

Ugrabljeni deček Emile
1/4
Profimedia
Terensko iskanje so oblasti prekinile.

V Franciji so prekinili terensko iskanje dveletnega dečka Emila, ki je izginil pred tednom dni med družinskimi počitnicami pri starih starših v vasi Haut-Vernet južno od Grenobla v francoskih Alpah. Deček se je igral na vrtu hiše, ko je izginil.

Policija še nima informacij o dečkovi usodi. V obsežnem iskanju, ki je trajalo štiri dni, so sodelovali droni s termovizijskimi kamerami, helikopterji in iskalni psi ter 500 prostovoljcev, piše britanski Independent.

Policija zdaj analizira podatke, ki jih je zbrala. Dečkov oče Colomban Soleil je bil nekoč povezan s skrajno desno skupino Action Francaise in neofašistično skupino Bastion Social. Družina je podpirala stranko Reconquest, ki jo je vodil kontroverzni desničarski polemik Eric Zemmour.

Ugrabljeni deček Emile | Avtor: Profimedia Profimedia


Preiskava se po neuspešnem iskanju okoli vasi Vernet širi na druge dele Francije. Teren na območju iskanja je hribovit in razgiban s številnimi potoki, območje pa je v primežu vročinskega vala s temperaturami do 35 stopinj Celzija.

Tožilec je dejal, da preiskava na terenu ni mogla napredovati zaradi pomanjkanja sledi in da preiskovalci razmišljajo o možnosti, da je bil Emile ubit ali ugrabljen. Opozoril je tudi na lažne spletne profile, ki so bili odprti pod imenom Emile, družina pa je prosila, da se ti profili zaprejo, da bi preprečili goljufije.

Ugrabljeni deček Emile | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.