Svet
2723 ogledov

Izvlekel je nož in ga zabodel v trebuh, sledilo je to ...

pariz napad z nožem
1/2
Profimedia
V napadu z nožem v Parizu so bili davi ranjeni trije ljudje, od tega eden huje, vendar ni življenjsko ogrožen. Policija je domnevnega napadalca že pridržala, motiv za napad pa še ni znan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napad se je zgodil ob 8. uri na eni od največjih pariških železniških postaj Gare de Lyon.

Eno od žrtev je napadalec zabodel v trebuh in jo pri tem huje poškodoval, a je zunaj življenjske nevarnosti. Dva človeka sta bila v napadu lažje poškodovana, poroča AFP.

Francoski minister za notranje zadeve Gerald Darmanin je na družbenem omrežju X sporočil, da so za ranjene poskrbele službe nujne pomoči. Zahvalil se je tudi vsem, ki so obvladali storilca "tega nesprejemljivega dejanja".

Moškega z malijskim državljanstvom so najprej obvladali mimoidoči. Nato je posredovala železniška policija, ki je napadalca predala policiji, je za AFP pojasnil vir iz policije.

pariz napad z nožem | Avtor: Profimedia Profimedia

Osumljenec naj med napadom ne bi kričal nikakršnih verskih sloganov. Policiji naj bi predložil italijansko vozniško dovoljenje, v katerem je kot datum rojstva naveden 1. januar 1992, je še povedal isti vir.

Motiv za napad po navedbah policije še ni znan. Pariško državno tožilstvo je sprožilo preiskavo.

Napad se je zgodil manj kot šest mesecev pred olimpijskimi igrami v Parizu, kjer pričakujejo 15 milijonov obiskovalcev. Skozi postajo Gare de Lyon sicer vsako leto potuje več kot 100 milijonov potnikov, poroča AFP.

Komentarjev 3
  • Kmodri_ 21:02 03.februar 2024.

    Nedvomno kirurg z juga, ki vadil operativni poseg!

  • Ender3 12:47 03.februar 2024.

    AFP...STA...Nora24tv smer širjenja takšnih informacij..

  • bobubob 12:18 03.februar 2024.

    Je motiv sploh pomemben? Morda za psihiatra ali psihologa. Za oškodovanca in za organe pregona je to nepomembno. Če se ga je napil ali pa če je bil kirurg, ki bi rad vadil operacije - osebek se je samostojno odločil, ...prikaži več, da se odpove človekovim pravicam. V delovni zapor z njim in naj tam s fizičnim delom odsluži povzročene stroške,kazni in odškodnine. Davkoplačevalci pa naj se vprašajo, zakaj plačujejo politike, ki nočejo rešiti (rešiti in ne reševati !!) starih problemov in ustvarjajo še nove.