Svet
40 ogledov

Kim Jong Un dal ubiti obrambnega ministra

Kim Džong Un EPA
Severna Koreja je odstranila obrambnega ministra, ki naj bi bil obtožen izdaje, so objavili južnokorejski mediji.

Prvega človeka severnokorejske vojske, 66-letnega Hyon Yong Chola so z mesta obrambnega ministrstva umaknili že prejšnji mesec, in sicer zaradi "neposlušnosti Kim Jong Unu" in zato, ker naj bi na sestanku, na katerem je bil prisoten tudi severnokorejski voditelj, zadremal. Tako danes pišejo južnokorejski mediji, ki se sklicujejo na poročilo obveščevalne službe NIS.

Nekdanjega obrambnega ministra naj bi usmrtili kar s pritoletalskimi topovi, usmrtitvi pa naj bi prisostvovalo več sto ljudi. Usmrtili so ga brez predhodnega sojenja. Da so ga usmrtili kar s protiletalskimi topovi, naj bi bi bilo predvsem svarilo drugim, kako nasilna smrt jih lahko čaka, če bodo dvomili v vodstvo.

Agencija AFP ob tem poroča, da usmrtitev nakazuje na morebitne notranje boje za oblast, potem ko se je Kim odločil, da v zadnjem trenutku odpove udeležbo na vojaški paradi ob obletnici konca druge svetovne vojne v Moskvi zaradi urejanja "notranjih zadev".

Komentarjev 12
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:25 14.maj 2015.

    Pust preteklost v preteklosti. To je za zgodovinarje, za novice je pa dogajanje današnjih dni.

  • Ferluci 07:16 14.maj 2015.

    Očitno mu je vzornik Tito. Tako se obnaša, uživa...in raja je srečna! In po njegovi smrti bo še dolgo, dolgo užival neomajen ugled pri rdeči raji.

  • Avatar čavez
    čavez 15:57 13.maj 2015.

    Z kakšen dan dva v naš parlament in vlado pa da vidiš reda.