Svet
15417 ogledov

Kolinda pokazala sredinec

Kolinda Grabar Kitarović Reševalni pas/Twitter
Gesta nekdanje hrvaške predsednice na spletu hitro postala viralna.

Nekdanja hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je pokazala sredinca in se tako pridružila reakciji številnih hrvaških žensk na izjavo Miroslava Škore, člana skrajno desnega Domovinskega gibanja, ki je izjavil, da bi se ženska, če zanosi po posilstvu, morala z družino dogovoriti, kaj naj naredi. 

Po tej izjavi so številne Hrvatice na spletnih omrežjih širile svoje fotografije v odziv na te besede in s tem jasno sporočilo, kaj si mislijo o njih, Grabar Kitarovićeva pa je svojo fotografijo poslala Jutarnjemu listu in pri tem zapisala, da se pridružuje vsem ženskam, ki s to gesto kažejo svoje stališče in dvigujejo glas zoper tiste, ki bi se očitno radi vrnili stoletja nazaj. 

Nekdanja hrvaška predsednica je pripisala še, da je bila vedno za življenje, vendar za življenje, ki ima pravico do izbora. 

Gesta Kolinde Grabar Kitarović je na spletu hitro postala viralna, za njo jo hvalijo tudi takšni, ki njeno politiko sicer zavračajo, nekateri uporabniki Twitterja ji sporočajo, da jo imajo radi. 

Volitve 5. julija

Hrvaška se sicer pripravlja na parlamentarne volitve, ki bodo potekale 5. julija. Za 151 poslanskih mest se bo potegovalo 2669 kandidatov.

Zadnje raziskave javnega mnenja kažejo, da ima levosredinska koalicija Restart na čelu s SDP rahlo prednost pred vladajočo desnosredinsko HDZ. Za njima več kot deset odstotnih točk zaostaja skrajno desna koalicija, zbrana okoli stranke Domovinsko gibanje Miroslav Škoro.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara1 21:12 19.junij 2020.

    Kolinda, imaš prav, kaj bode nekdo nekaj sral, o osebi sami.. Še zmeraj pa velja vabilo v Terme 3000 -na vikend paket..

  • Avatar right
    right 09:29 19.junij 2020.

    njen sredinec, njeno ogledalo