Svet
18 ogledov

Komentator je raje utihnil

Navijanje severnokorejske natakarice v gostilni na kitajsko-korejski meji ni pom Žurnal24 main
Severnokorejska televizija je včeraj prvič v zgodovini v živo prenašala tekmo domače reprezentance. A so oblasti odločitev zagotovo obžalovale, saj so jim Portugalci nasuli sedem golov.

Televizija v Severni Koreji je pod tako strogim nadzorom, da denimo z večurnim zamikom prikazuje le nogometne tekme, na katerih je severnokorejska reprezentanca zmagala, porazov pa sploh ne, poroča Daily Telegraph.

Po junaški borbi Severnih Korejcev proti favorizirani Braziliji v prvem krogu, ki so jo izgubili z le 1:2, pa si je režim Kima Il Džonga očitno premislil in upal, da bodo nogometaši včeraj premagali Portugalce in tako poskrbeli za val domovinskih čustev.

nogomet, severna koreja | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Igra razpadla v nekaj minutah

Ali so bili nogometaši Severne Koreje obveščeni, kakšno breme so jim naložili, ni jasno, tekmo pa so izgubili s kar 0:7. Po prvem golu je komentator severnokorejske državne televizije še zatrjeval, da ima moštvo možnost zmagati, po četrtem prejetem zadetku pa je utihnil in se do konca tekme ni več oglasil. Ko je bilo tekme konec, je v mikrofon dejal še: "Portugalci so zmagali in imajo štiri točke. Zdaj zaključujemo naš prenos v živo."

O tem, kako strogo pazijo agentje na morebitne prebege reprezentantov, si preberite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.