Svet
1796 ogledov

Mladoletni migrant iz Beograda na Hrvaško v podvozju avtobusa

Begunci v Avstriji EPA Organizirane prevoze v času humanitarnega koriodrja so jih nudile tako Hrvaška, Slovenija kot Avstrija.
Na parkirišču nedaleč od Kutine na Hrvaškem so v torek našli 12-letnika, ki se je iz Beograda pet ur peljal na Hrvaško v podvozju avtobusa, so potrdili v hrvaškem prometnem podjetju Čazmatrans, ki z redno avtobusno linijo povezuje Zagreb in Beograd.

Voznik je ustavil avtobus, potem ko so ga potniki opozorili na hrup iz podvozja.

Eden od potnikov v avtobusu Anđelko Nežić je dejal, da so iz Beograda krenili okoli 11.30 ure, po približno petih urah vožnje pa so iz podvozja zaslišali hrup.

Na to so opozorili enega od voznikov in avtobus je ustavil blizu Kutine, približno 320 kilometrov od Beograda. Izpod zadnjega dela avtobusa je nato prilezel vidno pretresen in umazan fant, je poročala Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani.

Fant je vožnjo preživel kljub nizkim temperaturam, vodi in prahu na cestišču ter izpušnim plinom. Ker se je krčevito oprijemal zadnje osi avtobusa, je imel po navedbah potnikov krvave roke.

Potniki so dečku, katerega starost so ocenili na 12 let, kupili vodo in hrano, nato pa ga je odpeljala hrvaška policija. Po poročanju regionalne televizije N1 ni znano, kam so ga prepeljali.

V Kutini je sicer center za prosilce za azil, kjer so tudi namestitve za ranljive skupine beguncev, kot so družine, otroci in mladi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Timotejka 13:33 28.december 2017.

    http://www.publishwall.si/aktualno.hrvatska/post/147712/alarmantno-stanje-v-nemskih-bolnisnicah-ogromno-je-aids-a-in-sifilisa-med-begunci http://www.rtvslo.si/svet/21-letni-iracan-se-je-pet-ur-vozil-pod-avtobusom/441628 Tu imate svojega ubogega otroka.

  • mph 07:37 28.december 2017.

    Bogi otrok, ne vem pa od kje jim o "imigrantu" Srbu, če je tako razumet. Morda tudi poskus avanture, ki je slabo končal, želja videt morda enega od ločenih staršev, ..... začne na en način, konča pa lahko čisto drugače. ...prikaži več Otrokom je potrebno vedno pomagat, kar zadeva mene. In PRAVIM beguncem.

  • puys 23:42 27.december 2017.

    Hrvat slabo čuvajo svojo mejo. Bo treba zid postavit, ker njim je vseeno za ilegalce. Pol pa se novinarji še čudijo od kot se je vzelo toliko bolezni...