Svet
2338 ogledov

Na pločniku jo je zadelo kolo z avtobusa, umrla je v bolnišnici

Avtobus voznik Profimedia
V Srbiji je v torek zaradi hudih poškodb umrla 69-letna ženska, potem ko jo je v Beogradu na pločniku zadelo kolo, ki je med vožnjo odpadlo z avtobusa.

Policija je pridržala mehanika, odgovornega za vzdrževanje avtobusa. Avtoprevozniki pozivajo, naj za nesrečo odgovarja tudi zasebno podjetje, v lasti katerega je avtobus, poročajo srbski mediji.

Nesreča se je zgodila v ponedeljek v središču Beograda, ko je z avtobusa med vožnjo odletelo levo zadnje kolo ter zadelo 69- in 60-letno žensko. Prva je bila nesreči huje poškodovana in je v torek zaradi hudih poškodb umrla, druga pa lažje.

Z državnega tožilstva so v torek po poročanju N1 Srbija sporočili, da je policija zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnostni v javnem prometu pridržala mehanika, odgovornega za dnevni pregled vozila. Zanj so odredili 48-urni pripor in ga bodo zaslišali kot osumljenca. Za voznika avtobusa so odredili test alkoholiziranosti.

V sindikatu avtoprevoznikov menijo, da bi za nesrečo moral odgovarjati tudi zasebni avtoprevoznik Banbus in da bi mu morali odvzeti licenco. Kot je za N1 Srbija dejal Ivan Banković iz sindikata GSP Centar, lastniki namreč pritiskajo na mehanike, da avtobuse čim prej spustijo v promet. Vsako minuto, ko je avtobus v garaži, po njegovih besedah namreč lastnik izgublja denar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • LukaMB 22:29 20.marec 2024.

    Idioti - bodo že porihtal, podjetje bo izgubilo licenco in odgovorni bodo šli v zapor, to se pa recimo pri nas ne zgodi ali pa sodni postopek traja 10 let do zastaranja. Slovenija tudi napreduje zelo v korupciji in liberalnemu ...prikaži več woke demokratičnem sodstvu, kjer tisti, ki pokradejo miljone in miljone EUR dobijo le do 3 leta zapora, ko pa en starček ukrade sebi za jest nekaj ali pa do 1000 eur pa dobi 8-16 let. Napredek EU, ko zaradi stavke doktotrjev invalidi ne morejo voziti.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:35 20.marec 2024.

    Usoda ali bizarna nesreča?

  • Idioti 13:27 20.marec 2024.

    To je dokaz , kako Srbija napreduje na vsakem koraku ! Če bi se zajebaval !