Svet
52 ogledov

Na sodišču zaradi všečka na Facebooku

razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock Shutterstock
Moški iz Züricha je obtožen klevetanja, ker je z všečkom reagiral na objavo z antisemitsko vsebino. Verjetno gre za prvi sodni primer za neverbalno reakcijo na družabnih omrežjih, pišejo švicarski mediji.

45-letni moški iz Züricha je obtožen za klevetanje, ker je z znakom odobravanja reagiral na objavo, v katerem tožnika, torej moškega, ki ga zdaj toži, obtožujejo antisemitizma.

Online zgodba se je odvijala med člani več organizacij za zaščito živali. Predsednika ene takšne organizacije, Verein gegen Tierfabriken (VgT), Erwina Kesslerja, so označili z antisemitskimi in rasističnimi oznakami.

Uporabnik Facebooka je obavo le všečkal, debatam okrog preteklosti omenjenega predsednika se ni pridružil. Za Kesslerja njegovi nasprotniki trdijo, da je rasist, ker je bil v preteklosti povezan z neonacističnimi gibanji.

Njegovi odvetniki trdijo, da je z všečkom 45-letnik doprinesel k širši virali oziroma prikazovanju objave, da jo je zaradi njegovega všečka videlo več ljudi, kot bi jo sicer, s čimer naj bi povzročil škodo Kesslerjevemu ugledu.

Primer naj bi pred sodiščem prvič obravnavali v ponedeljek, a sojenje so prestavili, kar je dosegel zagovornik obtoženega 45-letnika.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Božidar Dinič 15:27 08.april 2017.

    slovenija je naslednja brez skrbi

  • AnzeSmolej 07:07 07.april 2017.

    Židje = najbolj osovražen, največkrat izgnan narod v človeški zgodovini! Še danes jih nihče ne mara. Še moja stara mama je rekla da je Hitler živel nekaj let premalo. Aja pa to niso antisemmastisdtafdsfčine izjave. To so dejstva. In nekoč ...prikaži več pred davnimi časi je obstajala neka stvar, ki se ji je rekla "svoboda govora" danes je to vse žaljenje mehkužnih milenijskih snežink.

  • LukaMB 23:32 06.april 2017.

    Demokracija in PAZIMO DA NE REČEMO KAJ PROTI GLOBALISTIČNIM PIZDUNOM IMENOVANIM "ŽIDJE".