Svet
10781 ogledov

Na treningu so se fantje sprli, 11-letnik potegnil pištolo in streljal

streljanje v ZDA Epa
Policija je aretirala 11-letnega dečka, ki je streljal na 13-letna fanta. Trojica se je pred dogodkom sprla na treningu.

Na treningu ameriškega nogometa v osrednji Floridi je prišlo do pretepa med tremi fanti, ki so se udeležili treninga. Kaj je bil vzrok za spor med trojico, še ni jasno. Policija je potrdila, da se je trojica sprla znotraj nogometnega igrišča. Prepir se je nato nadaljeval na parkirišču. 

Udeleženi so bili fantje, stari 11 in 13 let. Najmlajši je v času, ko se je prepir nadaljeval na parkirišču, iz maminega avtomobila vzel pištolo in streljal. Eden od fantov je bil ustreljen v roko, drugi pa v trup. Medtem ko so prvega lahko odpustili v domačo oskrbo še isti večer, so drugega morali operirati. Njegovo zdravstveno stanje naj bi bilo stabilno, poroča BBC.

Policisti so na kraj dogodka prišli štiri minute po streljanju. Mike McKinley, vodja policijske postaje Apopka, je dejal, da do podobnih incidentov prihaja prepogosto. Zdi se, kot da čedalje mlajši otroci lahko v roke dobijo orožje, ki ga hranijo starši. "Enajstletniki ne bi smeli imeti dostopa do orožja in misliti, da lahko spore rešujejo z orožjem," je poudaril McKinley.

Fanta, ki je streljal, bodo obtožili za poskus umora druge stopnje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 23:04 03.oktober 2023.

    Na Zahodu nič novega!

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 22:17 03.oktober 2023.

    Če tega ne bi izvedel, bi šel spat povsem brez skrbi.