Svet
229 ogledov

Napadel jo je grizli, ubil pa mož, ki je skušal pomagati

Grizli Shutterstock
"Katastrofa," je napisano v zapisniku obdukcije Claudie Huber, ki jo je lani napadel grizli. Zapisnik so objavili šele zdaj.

Oktobra lani jo je blizu doma napadel grizli in jo odvlekel kakšnih 20 metrov stran, ampak to ni bil razlog smrti 42-letnice. 

"Krogla, ki je bila namenjena medvedu, se je odbila od veje drevesa in spremenila smer. Zadela jo je v prsi in povzročila smrt," je v zapisniku zapisala Kirsten Macdonald. 

Smrtonosno kroglo je sprožil njen mož Matthias Liniger, ko jo je poskušal rešiti pred medvedom. "Kar se je takrat zgodilo, kar sem videl in slišal, že to je bilo preveč, zdaj pa moram živeti še s tem, da jo je ubila moja krogla," je za CBS dejal šokirani mož. 

Da bi mu dali čas za soočenje s tem šokantnim odkritjem, so ga z vsebino zapisnika seznanili že nekaj časa pred objavo. 

Grizli je padel v sobo

18. oktobra 2014 sta bila v koči v Yukonu. Slišala sta, da pes laja, zato ga je šel Liniger iskat in ga pripeljal noter. Grizli je najbrž psa videl kot plen, krožil je okrog hiše in se s sprednjimi šapami naslonil na okno, steklo se je razbilo in grizli je padel v hišo. Po sobi je sledil psa, Liniger in Huber pa sta pobegnila ven in se zaklenila vsak v svoj avto. 

Linigerjevo hupanje je medveda prestrašilo in začel je bežati, zato je Huberjeva poskušala priti do moževega avtomobila, takrat pa jo je medved napadel. Mož je stekel v hišo po puško ter večkrat ustrelil proti medvedu, ki je na tla pritiskal njegovo ženo, zmanjkalo mu je nabojev, tako da se je moral vrniti v hišo in šele takrat je izstrelil usodni strel. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:39 25.december 2015.

    Pa pravijo da je orožje za zaščito. Orožje je za igranje na srečo. V tem primeru z življenjem.

  • h3o 17:42 25.december 2015.

    bajta sredi gozda, kaj pa drugega.