Svet
85660 ogledov

Nov črn dan na obali

Gladina morja Profimedia
Štiri osebe še pogrešajo.

V bližini grškega otoka Farmakonisi v Egejskem morju se je v soboto prevrnil čoln z nekaj deset prebežniki. Večina jih je uspela priplavati do obale. Po podatkih grške obalne straže pa pogrešajo še vsaj štiri. Iskanje pogrešanih po navedbah grške javne televizije otežuje močan veter, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gumijasti čoln z več kot dvajsetimi prebežniki je do grške obale priplul iz Turčije.

V zadnjih 48 urah je grška obalna straža v morju južno od Krete skupno rešila 149 prebežnikov. Po navedbah dpa pa so prebežniki tihotapcem za prevoz iz libijskega mesta Tobruk na Kreto plačali od 1000 do 3500 evrov. Grške oblasti so sporočile, da so pridržale dva tihotapca prebežnikov.

Po podatkih Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) je v vzhodnem Sredozemskem morju življenje lani izgubilo vsaj 710 prebežnikov, kar je enkrat več kot leto prej.

begunci Slovenija Slovenija Na slovenskih mejah ta novost Megla v gozdu Na meji Svet Migrante je napadel medved

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 09:25 23.januar 2024.

    Vsak , ki tule predlaga nečloveške ukrepe proti migrantom bi mu zaželel vsaj en dan biti v koži takega migranta , ki ne ve ali bo na morju dočakal naslednjo jutro ali ne , potem bi pa videli kaj bi ...prikaži več pisal v komentarjih , če bi bil iskren. Enako velja tudi za zdravnike , ki stavkajo. Vsakega našega stavkajočega zdravnika , bi za en dan prestavil v Gazo in tudi on , če bo iskren ne bo več stavkal. Vsak je najprej človek , šele potem migrant in tega bi se morali zavedat vsi , tudi zdravniki.

  • Avatar lopov
    lopov 09:34 22.januar 2024.

    potopiti ladje na morju.. večje ki vozijo pa torpedo razstreliti... nevladniki z ladjamo legalno ilegalno švercajo mograte teroriste .. akterje svercerje pa zaprt v samico z migrati da ga obdelajo v tazadnjo da bo videl koga prevaža

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 07:04 22.januar 2024.

    Marš gamad politična,uničili ste Evropo!!!