Svet
6762 ogledov

Nov napad: Moški na tramvaju začel streljati, mrtvi in ranjeni

streljanje Utrecht Nizozemska Epa
Iz nizozemskega mesta Utrecht poročajo o streljanju na tramvaju.

Policija je potrdila, da je v strelskem napadu ena oseba umrla. Več oseb je ranjenih. Storilcev še niso prijeli. Policija še ni potrdila, ali gre za teroristični napad ali ne.

Strelski napad se je zgodil na enem od tramvajem. Strelec naj bi s kraja dogodka pobegnil z avtomobilom, poroča AD. Ali gre za enega napadalca ali več napadalcev še ni znano. Policija je za zdaj potrdila le, da niso še nikomur odvzeli prostosti. 

Oblasti za zdaj ne vedo, kdo je napadalec in kakšen je motiv za napad. Potrdili pa so, da je do streljanja prišlo na več lokacijah v mestu Utrecht, kjer so trenutno stopnjo nevarnosti dvignili na najvišjo. 

Nizozemska policija je objavila fotografijo 37-letnega moškega, rojenega v Turčiji, ki naj bi bil povezan z današnjim dogajanjem. Ljudi so pozvali, naj se mu ne približujejo, ampak nemudoma pokličejo policijo, če ga slučajno opazijo.

Policijska preiskava poteka v enem od stanovanj v mestu. Ali gre za stanovanje, kjer naj bi živel napadalec ni jasno. 

Šolam na območju so naročili, naj ostanejo zaprte in naj jih nihče do preklica ne zapušča, prav tako so pozvali druge prebivalce k previdnosti.  

Nizozemski premier Mark Rutte je izrazil zaskrbljenost zaradi dogajanja v Utrechtu in že sklical izredni sestanek krizne skupine. 

streljanje Utrecht Nizozemska | Avtor: Epa Epa

Na kraj so bile napotene protiteroristične enote. Na pomoč so poslali tri helikopterje z zdravniškim osebjem. Območje je zaprto, promet pa ustavljen. 

Jimmy de Koster, ki živi v neposredni bližini, je za RTV Utrecht povedal, da je stal na semaforju na trgu, ko je slišal streljanje. Na tleh je ležala ženska in vpila, da ni nič naredila. "V tistem trenutku sem slišal tri strele. Štirje moški so hitro stekli proti njej in jo poskušali povleči stran, ko se je še enkrat zaslišalo streljanje," je povedal. 

Komentarjev 23
  • Avatar trot
    trot 09:30 19.marec 2019.

    Zanimivo to da prodajajo orožje ker je to dobiček ... po drugi ga branijo .... isto kot da ti jaz svinski zrezek prodam ...potem pa te z holosterolom murim pa vegani ...

  • Avatar trot
    trot 09:28 19.marec 2019.

    Sinoči sem oljovo municijoz lukom pojedel še zej poka....

  • Avatar vec
    vec 20:07 18.marec 2019.

    Evo sem vdu da ni tolk hudga, bil je samo družinski nesporazum, ki je odnesel življenje poleg prve žrtve, tudi dvema ki sta žrtvi hoteli pomagati.