Svet
3424 ogledov

Obami se nasmiha služba za 15 evrov na dan

Barack Obama Facebook
Barack Obama se bo odzval dolžnosti in bo služil državi za 15 evrov na dan.

Barack Obama se bo prihodnji mesec udeležil izbora za mesto porotnika v nekem sodnem primeru v svoji domači zvezni državi Illinois. Dobil je namreč poziv, ki se mu namerava odzvati. Menda naj bi šlo za sodni primer v okrožju Cook, vendar podrobnosti niso znane. 

56-letni Obama ima poleg hiše v Washingtonu tudi dom v Chicagu, zato je po zakonu lahko pozvan, da kot državljan sodeluje v poroti v kazenskih ali civilnih zadevah na tamkajšnjih sodiščih. 

Barack Michelle Obama Magazin Razkritja iz Bele hiše: Bali so se Michelle Obama

Obama je bil, preden je kandidiral za senatorja in kasneje predsednika ZDA, diplomant Harvardske pravne šole, 12 let je nato učil na pravni fakulteti Univerze Chicago, bil pa je tudi odvetnik v primerih človekovih pravic.

Če bo izbran med porotnike, bo za služenje državi dobil nadomestilo 17,25 dolarja na dan, kar je slabih 15 evrov. Izboru za porotnika sta se v preteklosti odzvala že tudi Bill Clinton in George W. Bush, a Obamova predhodnika nista bila izbrana v poroto.

obama Magazin Divji hčerki: Obama, raje poglej stran …

Odkar je lani zapustil Belo hišo, se je Obama redko pojavil v javnosti, ta čas je izkoristil predvsem za veliko počitka in telesnih aktivnosti. Pred dnevi pa je v intervjuju tako kot republikanec George W. Bush posredno ostro napadel razdvojevalno politiko zdajšnjega predsednika Donalda Trumpa. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.