Svet
7572 ogledov

To bo rešilo Donalda in Melanio v primeru jedrskega spopada

letalo E-4B Epa
Donald Trump ima v primeru sodnega dne na razpolago štiri rešitve zanj in za njegovo družino.

V primeru napada z jedrskim orožjem ima ameriški predsednik Donald Trump na voljo štiri prav posebna letala E-4B. Vsako od letal je vredno 250 milijonov dolarjev, ura leta pa stane 160 tisoč dolarjev. Posadka jih upravlja z analognimi instrumenti, da bi tako zmanjšali možnost kibernetskega napada. 

razno 17.02.14. kim jong un, severna koreja, pjongjang, foto: reuters Napetosti Svet "Neuravnovešeni Trump bo plačal za svoje besede"

Letala so opremljena z vso potrebno opremo, ki bi predsedniku lahko bila v pomoč v prvih dnevih vojne. Na njih je številno vojaško osebje in strategi. Eno od letal vedno spremlja predsednika na njegovih potovanjih. Za vsak primer. Ko je predsednik v ZDA, je letalo v pripravljenosti v letalski bazi v Omahi, pripravljeno, da nemudoma odleti, kamor je treba.

Donald Trump Svet Trump: "Raketni mož je na samomorilski misiji"

Kakšno je letalo od znotraj, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku. 

izstrelitev rakete Severna Koreja Vse bolj napeto Slovenija Severna Koreja spet z balistično raketo nad Japonsko
Komentarjev 1
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 12:13 22.september 2017.

    Če bi prišlo do jedrskega spopada med Rusijo in ZDA, bi bilo hitro vsega konec. Predsednik v katerem koli letalu bi lahko naredil toliko kot nič, ker bi bilo za vse prepozno. Poleg tega pa naenkrat lahko letiš le v ...prikaži več enem in vsako letalo mora 1x pristati. Le-to ne bi več pristalo na ameriških tleh.