Svet
1980 ogledov

Odgovor Šoltesa na afero s telefonskim klicem

Igor Šoltes, Računsko sodišče Dejan Mijović
Poteza Igorja Šoltesa po telefonskem klicu in aferi glede političnih pritiskov.

Nekdanji evropski poslanec Igor Šoltes je po očitkih o političnih pritiskih v zvezi z njegovim imenovanjem za direktorja Uradnega lista sporočil, da "v teh političnih igrah ne želi sodelovati". Zato bo umaknil kandidaturo za to delovno mesto, za katerega sicer izpolnjuje vse razpisne pogoje in ima tudi potrebne izkušnje.

Kot je znano, prejšnji teden je v javnosti završalo po očitkih, da je generalni sekretar največje vladne stranke LMŠ Brane Kralj politično pritiskal na prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović. Ta je povedala, da jo je poklical in dejal, da država pričakuje imenovanje Šoltesa za direktorja Uradnega lista. Prijovićeva je Kralja prijavila Slovenskemu državnemu holdingu in protikorupcijski komisiji, ki je že začela postopek. Dogodek je pod drobnogled vzela tudi policija.

Kralj po dogajanju ne bo več generalni sekretar LMŠ. Premier in predsednik stranke je medtem zatrdil, da za klic Prijovićevi ni vedel.

Marjan Šarec Odziv Slovenija Šarec: "Sliši se marsikaj ..."

Šoltes je bil vodilni kandidat DeSUS na majskih evropskih volitvah, a je ostal pred vrati Evropskega parlamenta. Še pred tem so bila glasna ugibanja, ali se utegne potegovati za prevzem vodenja stranke DeSUS, kjer je že vrsto let trdno v sedlu Karl Erjavec. Šoltes danes na vprašanje potez v prihodnje ni odgovoril.

Sedež LMŠ Marjan Šarec Slovenija Šarčev generalni sekretar se posipa s pepelom: Obžalujem!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • kapibara 11:27 03.september 2019.

    Nč bat, ne bode končal na Parmovi, na spisku iskalcev zaposlitve..

  • Avatar praufo
    praufo 20:16 02.september 2019.

    pa koga briga sploh ta šoltes? če si v letih vegetiranja po bruslu in okolici ni mogel gor najti kakšne službe, potem je res ... kaj bi rekel ... nesposoben in neuporaben, ampak v sloveniji se pa za vsakega luzerja, ...prikaži več ki je prave politične barve nekaj najde, naj gre v politiko, za poslanca, pa bo dobra plača

  • bpe50790 18:47 02.september 2019.

    To je najboljša zaposlitev, ki jo Google zdaj plačuje. Za delo sem zaslužil 27936 evrov 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in se vseeno hitro vrnil domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden. tukaj ...... >>> www.WebJob33.Com